Adio, miei de Paşte! Poftiţi la curcani

Ultima actualizare:

    Stan Iosif are o  crescătorie de  câteva sute  de curcani
Stan Iosif are o crescătorie de câteva sute de curcani

Peste patru zile e Paştele Catolic, iar pregătirile sunt în toi. Fermierii se bat şi ei în oferte şi vin cu preţuri promoţionale. Nu la carnea de miel, ci la porci şi ... curcani!

„Vând porci de Paşte, foarte frumoşi, au 120-130 de kilograme. Preţ bombă: 8 lei/kg”. Este unul dintre sutele de anunţuri postate zilele acestea la mica publicitate. Iar clienţi sunt destui, mai ales că preţurile sunt la jumătate comparativ cu tradiţionalul miel pentru masa de Sărbători. La poarta stânei, un miel pleacă de la aproximativ 15 lei/kg în viu şi poate sări de 25 de lei, tăiat, în galantarele măcelăriilor. Urmezi regim sau pur şi simplu eşti mai atent la siluetă? Poţi încerca fleica de porc vietnamez sau copanul de curcan. Nu au colesterol şi sunt chiar mai ieftine decât mieluţul de Paşte.

Curcanii se vând  cu 12 lei/kg
Curcanii se vând cu 12 lei/kg

„Dacă vreţi să cumpăraţi mai mult de 10 curcani, vi-i dau cu 12 lei/kilogram. Dacă nu, preţul este 15 lei. Oricum, este foarte avantajos, având în vedere că e o carne curată, foarte bună pentru sănătate”, ne-a mărturisit Stan Iosif, un crescător de curcani din Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova. Bărbatul spune că, faţă de anii trecuţi, cererea de carne de curcan este în creştere şi va fi tot mai mare pe măsură ce creşte şi preocuparea românilor pentru un regim de viaţă sănătos.

Şi porcii sunt la mare  căutare. Costă 8 lei/kg
Şi porcii sunt la mare căutare. Costă 8 lei/kg

„Avem livrări mai ales la oraş, acolo lumea se documentează şi vede de ce e bine să mănânci curcan. Acum, în preajma Paştelului, chiar se simte o cerere serioasă. Mulţi curcani iau locul mielului pe masa de Paşte”, explică crescătorul.

Duminică se sărbătoreşte Paştele Catolic

Cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Domnului, are loc la date diferite de la an la an, la catolici şi la ortodocşi. Dacă anul acesta ortodocşii vor sărbători Paştele în prima zi a lunii mai, catolicii vor spune „Hristos a înviat!” ceva mai devreme, la sfârşitul acestei săptămâni. În România, aproximativ 1,5 milioane de persoane sărbătoresc Paştele Catolic duminică, 27 martie. 

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net