Acum este momentul să vă scoateţi afară ghivecele cu flori

Ultima actualizare:
flori, ghivece, primavara
flori, ghivece, primavara

Gata, le-aţi ţinut destul în casă, peste iarnă. Acum, temperatura vă permite să scoateţi ghivecele de flori afară, la aer, sau chiar pe balcon.

Sfârşitul lui aprilie - începutul lui mai este perioada ideală de scos florile afară din casă. Iar asta pentru că temperatura pe timpul nopţii nu mai coboară sub 7-8 grade Celsius, situaţie în care plantele ar fi în pericol de îngheţ.


    flori, ghivece, primavara
flori, ghivece, primavara

Pentru că în sezonul rece nu au fost în vegetaţie şi au stagnat în creştere, acum, când se trezesc la viaţă, au nevoie de o îngrijire specială. "Trebuie să le împrospătaţi şi completaţi pământul, să le curăţaţi de uscături, să le puneţi îngrăşământ şi să le administraţi mai des apă. Pământul se schimbă o dată la doi-patru ani, dacă e nevoie, adică atunci când observaţi că plantei nu-i mai merge", explică Alin Cucu, reprezentantul Terrafertil, singurul îngrăşământ mineral-organic 100% natural din România.

Tot acum este momentul să vă amenajaţi şi grădina dacă vreţi să o aveţi «înfloritoare», mai târziu. Se pun în pământ seminţele unor plante care înfloresc vara, cum ar fi gura leului, panseluţe, begonii, crizanteme, flori de nu-mă-uita, delfinium etc. Pământul trebuie să fie fertil, afânat, fără rădăcini de buruieni. Pomii fructiferi, arţarii, gazonul, iedera şi gardul viu se plantează până să înfrunzească, sau în orice perioadă a anului, dacă sunt la balot.

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net