9 sfaturi ca să cureţi cât mai bine frigiderul

Citeste tot despre: 

Frigiderul poate deveni o adevărată sursă de bacterii dacă nu este curăţat frecvent şi întreţinut corect. O dată la două, trei săptămâni, aceasta ar trebui dezinfectat pentru a ne proteja sănătatea. Uite ce ai de făcut!

Pentru dezinfectare:
- Foloseşte soluţia obţinută din apă amestecată cu oţet.
- Foloseşte detergentul de vase amestecat cu o cantitate suficientă de apă caldă
- Achiziţionează detergenţi special creaţi pentru curăţarea frigiderului

Pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute:
- Cărbunii de lemn: au capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute, mai ales cele lăsate de mâncărurile gătite şi introduse în frigider în recipiente care nu se închid ermetic.
- O lămâie tăiată în 4 bucăţi şi păstrată în frigider ajută la neutralizarea mirosurilor neplăcute.
- Apelează la odorizantele solide special create pentru mirosurile din interiorul aparatelor frigorifice. Ele pot fi achiziţionate din raioanele de menaj şi se găsesc în diverse forme, dimensiuni şi arome.
- Foloseşte o soluţie din apă şi bicarbonat de sodiu pe care s-o ţii în frigider, într-un recipient deschis.
- Pentru a nu exista mirosuri neplăcute în frigider, ţine alimentele şi mâncărurile gătite în recipiente care se închid ermetic !

Pentru curăţare:
-Petele de grăsime sau de mâncare se duc dacă foloseşti detergent de bucătărie şi un burete uşor abraziv. Nu folosi burete din sârmă pentru că vei zgăria plasticul! Scoate grătarele şi sertarele şi ţine-le în apă caldă cu detergent până ce resturile alimentare şi petele se înmoaie. Apoi freacă-le uşor cu un burete şi şterge-le cu un prosop curat din bimbac. Nu le pune ude în frigider!

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1