9 paşi ca să scapi de stresul zilei de luni

Ultima actualizare:

Fii organizat. Păstrează la îndemână lucrurile personale pe care consideri că le vei folosi pe durata săptămânii. În acest mod, luni dimineaţă nu vei căuta în disperare telefonul pierdut, poşeta sau lucruri pentru muncă sau şcoală.

Nu muncii în weekend. Nu încerca să-ţi petreci întregul sfârşit de săptămână încercând să faci lucrurile rămase nerezolvate. Fă câte puţin din fiecare, iar luni nu te vei simţi copleşit.

Evită să dormi mult în zilele libre. Nu sta în pat mai mult de 8 ore, atât cât este indicat, deoarece prea mult somn te-ar putea ţine treaz duminică seara şi-ţi va fi greu să te trezeşti luni dimineaţă.

Mănâncă sănătos. Pentru a rămâne sănătos, mănâncă fructe şi legume. Lunea te poţi întoarce la vechiul tău regim alimentar, cu suficiente proteine şi vitamine, de care ai nevoie pe parcursul săptămânii.

Un weekend special. Stai în pat duminică seara şi te gândeşti că nu ai făcut nimic amuzant şi folositor în acest sfârşit de săptămână. Te întorci la muncă luni dezamăgit că ultimele două zile au fost inutile. Dă-ţi o şansă şi energizează-te cu ceva care te face să te simţi bine!  

Distrează-te în mijlocul săptămânii. Ce poate fi mai distractiv decât să te bucuri de lucrurile pe care nu le-ai putut realiza în weekend? Mergi la teatru, la film sau la o prietenă. În felul acesta nu te vei simţi obosit la mijlocul săptămânii.

Nu lenevi în pat. Trezeşte-te cu câteva minute mai devreme decât eşti obişnuit! Astfel, câştigi mai mult timp dimineaţa pentru activităţile tale matinale. De asemenea, ieşi la o plimbare rapidă pentru a te bucura de soare şi de aerul matinal.

Adaptează-te. Organizează-te şi, treptat, ritmul tău se va adapta zilei de luni. Astfel, prima zi din săptămână nu ţi se va părea la fel de stresantă.

Aşteaptă cu nerăbdare weekend-ul următor. E luni, dar asta nu te opreşte să-ţi planifici deja weekend-ul ce va veni. Organizează ceva special cu prietenii sau cu familia. În acest fel, lunea vei trece mai uşor peste stresul din timpul săptămânii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net