8 trucuri ca să păstrezi căldura în casă iarna

Ultima actualizare:

Pune suluri la uşă şi ferestreSe găsesc în mai toate magazinele, de culori diferite şi din materiale mai subţiri sau mai groase. Preţul sulurilor de pus la uşă şi geamuri este mic, în jurul a cinci lei. Depinde de magazinul de unde îl cumperi şi de calitatea materialului textil din care sunt fabricate. Acestea vor împiedica curentul şi aerul rece să pătrundă pe sub pragurile uşilor şi pe la ferestre, mai ales dacă nu ai termopane.

Pune un covoraş pe gresia din baieCovoraşele de baie sunt recomandate mai ales în sezonul rece. Pentru a nu sta cu picioarele direct pe gresie sau ciment, poţi cumpăra un covoraş fie din plastic, cauciuc antiderapant sau din fibre textile moi şi pufoase. Acest lucru trebuie luat în calcul mai ales dacă ai copii mici.

Acoperă podeaua cu covoare călduroaseDe obicei, pe podeaua din bucătărie, baie, pe holuri şi chiar în balcon avem gresie. Iarna, aceasta trebuie să fie acoperită cu mochete şi covoraşe călduroase din lână sau blană. Atenţie când le cumperi! Pe partea inferioară acestea trebuie să fie prevăzute cu cauciuc antiaderent.

Întreţine caloriferulCaloriferul este principala sursă de încălzire a casei tale. Pentru a funcţiona în bune condiţii, acesta are nevoie de o atenţie sporită. În primul rând, verifică dacă nu prezintă scurgeri de apă la îmbinări şi robineţi. Apoi, ai grijă să fie vopsit periodic. Vopseaua combate coroziunea şi reduce riscul de apariţie a fisurilor. Din când în când, caloriferul poate fi aerisit, chiar dacă are apă în interior. Este suficient să deşurubezi uşor robinetul şă să laşi câteva minute aerul să iasă. Pentru că va picura puţină apă, este recomandat să ai la îndemână un recipient.

Alte trucuri utile-    Aerişeşte camerele pe rând pentru puţin timp şi de mai multe ori pe zi. Astfel, vei împiedica aerul de afară să răcească întreaga casă.-    O soluţie împotriva frigului ar fi montarea draperiilor şi jaluzelelor la ferestre. De asemenea, poţi monta jaluzele şi la geamurile de la balcon. -    Ţine uşile închise în locuinţă! Dacă stai cu toate uşile deschise, atunci câldura din camere se va dispersa iar casa ţi se va părea friguroasă. -    Foloseşte trucul foliei de aluminiu! Pe peretele pe care este montat caloriferul, lipeşte o folie de aluminiu în aşa fel ăncât căldura degajată de calorifer să fie proiectată spre interiorul camerei.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net