8 lucruri pe care nu le cureţi, deşi ar trebui s-o faci cât mai des

Ultima actualizare:

    Deşi faci curat regulat, în locuinţa ta există locuri pline de microbi şi bacterii de care habar nu ai
Deşi faci curat regulat, în locuinţa ta există locuri pline de microbi şi bacterii de care habar nu ai

Cu toţii avem impresia că, după ce terminăm curăţenia, casa noastră este lună. Însă, există zone din locuinţă dar şi obiecte pe care nu le curăţăm foarte des şi care sunt pline cu microbi şi bacterii. Iată care sunt acestea!

Buretele de bucătărieBuretele cu care speli vasele ar trebui dezinfectat regulat sau înlocuit cât mai des. Acesta reţine umezeală şi resturi de mâncare – un mediu propice dezvoltării bacteriilor. Conform unor studii efectuate de-a lungul timpului s-a demonstrat faptul că buretele de vase este unul dintre cele mai murdare obiecte din locuinţa ta. Pentru a elimina bacteriile şi microbii formaţi fierbe buretele de vase în apă cu oţet de două ori pe săptămână sau schimbă-l săptămânal, chiar dacă pare curat. 

Zonele greu accesibileEste vorba despre zonele înguste dintre corpurile de mobilier, zonele dintre mobilier şi pereţi, elemenţii caloriferului dar şi colţurile încăperilor. Nu uita ca atunci când faci curat să cureţi şi în aceste locuri. Foloseşte peria mică şi îngusta a aspiratorului, iar apoi spală cu mopul folosind produse din comerţ destinate gresiei şi parchetului.

Sacoşele, pungile reutilizabilePungile pe care le reutilizezi trebuie spălate de fiecare dată după ce le foloseşti la cumpărături. Dacă ieri ai cărat în plasă cartofi, azi poate vei pune acolo pâinea. Dacă nu speli sacoşa rişti să contaminezi alimentele şi să te îmbolnăveşti.

Ventilatorul instalat pe tavanPaletele ventilatorului ataşat de lustră se murdăresc foarte repede de praf. Dacă nu ai un aspirator pe bază de apă, ci unul cu sac din material textil, când îl foloseşti ridici o mare cantitate de praf în aer. Acesta se depune inclusiv pe ventilator. Pentru că este la o anumită înălţime şi pentru că nu ajungi foarte uşor la el tinzi să-l cureţi mai rar sau chiar deloc. Astfel, praful va fi răspândit în aer de fiecare dată când vrei să faci răcoare în casă.  

Mătura Mătura este un obiect plin de bacterii şi microbi şi ar trebui spălată după fiecare utilizare. Înmoaie mătura într-un lighean în care ai pus apă şi oţet, iar apoi clăteşte-o bine. Pune-o la uscat dar nu pe calorifer!

Pălăriile, eşarfele, mănuşile Aşa cum spălăm puloverele, tricourile, pantalonii şi alte produse vestimentare, în acelaşi fel ar trebui să avem grijă de pălării, eşarfe şi mănuşi. Pălăriile şi eşarfele adună în ţesătura lor bacterii din cauza faptului că sunt purtate des, iar pielea noastră transpiră. Pe de altă parte, cu mănuşile atingem barele de susţinere din mijloacele de transport în comun, clanţa uşilor şi multe alte obiecte murdare.

Geanta sport în care ţii echipamentul sportiv După ce vii de la sală scoate echipamentul sportiv din geantă! Dacă îl uiţi acolo, ţesătura umedă de la transpiraţie va fi infestată cu bacterii. Acestea infestează şi geanta în care ţii echipamentul.

Obiectele electronice mici Este vorba despre telecomenzi, telefoane, MP3, tabletă sau căştile telefonului. Toate aceste obiecte sunt pline cu bacterii şi necesită în îngrijire specială.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net