7 sfaturi ca să păstrezi corect alimentele în frigider

Ultima actualizare:

    Alimente
Alimente

Nu este suficient să păstrezi mâncarea la rece, în frigider, pentru a preveni îmbolnăvirile. Dacă nu ştii cum să depozitezi mâncărurile gătite, legumele şi fructele corect, atunci rişti afecţiuni digestive din cele mai grave. Iată 7  sfaturi de care trebuie să ţii cont.

1.    Alimentele se refrigerează la patru grade Celsius, iar în congelator trebuie să existe o temperatură de -18 grade Celsius. Dacă nu se îndeplinesc aceste condiţii, atunci mâncarea gătită dar şi oricare alt produs alimentar riscă să se altereze.

2.    Ouălele nu se ţin în suportul de pe uşa frigiderului! De fiecare dată când deschidem uşa, ele sunt expuse temperaturii ridicate din încăpere.

3.    Atenţie la contaminarea încrucişată! Nu depozitaţi în frigider carnea lângă alte produse alimentare. Zeama care se scurge din carne poate contamina celelalte alimente.

4.    Mâncărurile gătite se păstrează în recipiente cu capac sau caserole închise ermetic.

5.    Legumele şi fructele se depozitează corect în frigider, la maximum patru grade Celsius, ambalate în pungi de hârtie, pungi alimentare şi caserole de plastic sau în congelator, la -18 grade Celsius, porţionate cât să le folosim o singură dată. Nu folosiţi la ambalarea lor folie din aluminiu!

6.    Cuţitul pe care îl folosiţi la tranşarea cărnurilor trebuie spălat bine  înainte de a-l folosi la tăiatul legumelor. 

7.    Tocătorul trebuie spălat foarte bine după ce este folosit la tranşarea cărnurilor, iar abia apoi poate fi utilizat pentru tăierea altor alimente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net