6 sfaturi să-ţi protejezi casa de mucegai şi igrasie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Se anunţă vreme rece şi ploioasă, iar din cauza umezelii, în locuinţa ta ar putea apărea igrasia şi mucegaiul. Şi, dacă nu iei din timp măsuri, s-ar putea ca, la un moment dat, să fie prea târziu. Odată instalate, e foarte greu să mai scapi de ele. Click! îţi spune ce ai de făcut pentru a evita apariţia igrasiei şi  a mucegaiului.

Repară robineţii şi ţevile - fă o verificare a instalaţiilor sanitare, înlocuieşte sau repară robineţii care curg sau ţevile care au scurgeri de apă. Instalaţia de apă a locuinţei trebuie să fie în perfectă stare de funcţionare. Orice scurgere cât de mică necesită reparaţii urgente!

Pune în funcţiune hota de aragaz - aceasta îndepărtează aburii formaţi de fiecare dată când găteşti şi reduce din umiditate. Dacă nu ai hotă de bucătărie, când găteşti fă-o cu geamul deschis sau măcar întredeschis. Nu acoperi gura de aerisire! Este interzis prin lege şi rişti amendă!

Aeriseşte des baia - în baie se adună aburi şi nivelul de umiditate este mai crescut decât în alte camere. Aeriseşte baia după fiecare duş!

După ce ai folosit baia, deschide geamul şi închide uşa. Dacă nu ai geam la baie, instalează un ventilator care să evacueze vaporii pe coloana de aerisire a blocului. În nici un caz nu acoperi gura de aerisire cu rigips, carton etc.

Izolează ferestrele - amenajează casa cu produse cât mai rezistente la umezeală. Izolează ferestrele cu bandă adezivă din burete. Dacă ferestrele sunt vechi, recondiţionează-le sau schimbă-le!

Cumpără un dezumidificator - acesta elimină umiditatea din aer prin condensarea apei pe o suprafaţă rece. Este indicat să ai un astfel de apar în casă, fie în baie fie în bucătărie. De asemenea, poţi instala un desumidificator în dormitoare şi chiar living. Este recomandat ca în locuinţa noastră să existe un nivel de umiditate între 40-60%.

Atenţie la terasa blocului - persoanele care locuiesc la ultimul etaj al blocului sunt cele mai ghinioniste din acest punct de vedere. În anotimpul ploios şi din cauza terasei blocului neizolate corespunzător, umezeala poate pătrunde la tine în casă. Ce e de făcut? Anunţă de urgenţă administraţia blocului şi solicită reparaţiile necesare!

Degeaba vei folosi produse de îndepărtare a petelor de mucegai dacă nu se rezolvă problema cu terasa blocului. Dacă nu sunt luate măsuri urgente, te vei trezi cu tencuiala căzută de pe pereţi, cu pete maronii şi negre extrem de inestetice, cu un miros greu şi, nu în ultimul rând, chiar cu probleme de sănătate.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net