6 sfaturi ca să cureţi vasele cu produse din cămară

Citeste tot despre: 

Farfuriile, oalele, paharele şi tacâmurile şi-au pierdut din strălucirea de altă dată, iar curăţatul lor a devenit din ce în ce mai dificil. Uneori nu te mai ajută nici buretele de sârmă, nici detergentul de vase. Iată câteva trucuri care te vor învăţa să cureţi resturile de alimente depuse folosind numai produse naturale.

Foloseşte oţet pentru spălarea ibricului
Pentru curăţarea ibricului se pune înăuntru puţină apă, se fierbe, se ia de pe foc apoi se adaugă o cantitate egală de oţet. Soluţia se lasă în ibric mai multe ore. Apoi se clăteşte bine, se umple din nou cu apă şi se pune iar la fiert. La sfârşitul acestei operaţiuni, ibricul tau va fi ca nou.

Răzătoarea se curăţă cu cartof
Resturile de alimente care s-au lipit pe răzătoare se îndepărtează frecând pe toate părţile cu bucăţi de cartof tăiate , cu lămâie sau cu pâine cu coajă tare.

Gheaţă cu sare pentru ceştile de cafea
Pentru îndepărtarea petelor rămase pe fundul ceştilor de cafea foloseşte câteva cuburi de gheaţă şi adaugă puţină sare. Amestecă bine iar apoi clăteşte.

Bicarbonatul curăţă tocătorul
Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru curăţarea tocătorului. Se pune puţin praf de bicarbonat de sodiu şi se freacă bine cu o cârpă curată.

Foloseşte zaţ de cafea pentru paharele din cristal
Cristalul se curăţă foarte bine folosind zaţ de cafea peste care se adaugă o soluţie din oţet şi apă.

Sare grunjoasă pentru furculiţe
Pentru a curăţa furculiţele, foloseşte sare grunjoasă, un pic umezită. Freacă energic furculiţele între zimţi.

Loading...