6 sfaturi ca să cureţi geamurile cu produse naturale

Ultima actualizare:

    Uneori, produsele de curăţare naturale sunt la fel de eficiente ca şi cele din comerţ
Uneori, produsele de curăţare naturale sunt la fel de eficiente ca şi cele din comerţ

De multe ori, să speli geamurile, să cureţi tocurile şi ramele ţi se pare o corvoadă. Pe lângă munca pe care o depui, trebuie să cumperi şi produse speciale din magazine. Dar lucrurile nu stau deloc aşa. Foloseşte produse naturale iar munca ta va fi mult mai uşoară. Uite ce ai de făcut!

1. Alcoolul sanitar elimină urmele de degeteUrmele de degete sau amprentele dispar dacă geamul este şters cu alcool medicinal Diluează alcoolul sanitar în apă şi adaugă apoi câteva picături de uleiuri esenţiale pentru a lăsa în urmă un parfum agreabil. După ce ai şters geamul, nu este nevoie să-l mai clăteşti.

2. Cartoful scoate petele dificileÎn cazul în care petele sunt vechi şi profunde, încearcă să le elimini folosind o felie de cartof crud. Freacă bine pata şi aşteaptă câteva minute până ce urmele lăsate se usucă. Şterge-le apoi cu o soluţie formată din alcool sanitar şi apă.

3. Oţetul alb şterge picăturile de calcar Ferestrele care se află în apropierea chiuvetei din bucătărie sau baie se pot murdări de pete de calcar. Îţi vine în ajutor oţetul alb! Diluează jumătate de litru de oţet într-un litru de apă. Vaporizează pe geam şi şterge-l apoi cu o cârpă care nu lasă scame.

4. Sarea elimină aspectul matDe multe ori, geamurile de la balcon şi bucătărie au un aspect mat, din cauza prafului, a aburilor, a picăturilor de ulei sau grăsime. Aceste urme ies dacă foloseşti sare grunjoasă. Dizolvă sare grunjoasă în oţet alb şi apă şi freacă geamurile cu un burete uşor abraziv.

5. Uleiul de busuioc alungă muşteleFolosind ulei esenţial de busuioc vei alunga muştele care nu vor mai lăsa urme de murdărie pe geamuri. Nu trebuie decât să adaugi câteva picături de ulei de busuioc într-un recipient în care ai turnat oţet alb.

6. Bicarbonatul înlătură vopseauaDacă geamul este pătat cu vopsea care s-a întărit foloseşte o soluţie formată din 250 ml de apă fierbinte şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Înmoaie o cârpă în această soluţie şi freacă pata de vopsea până o îndepărtezi.

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net