6 sfaturi ca să cureţi geamurile cu produse naturale

CLIIMA20140403_0080_1.jpg

Uneori, produsele de curăţare naturale sunt la fel de eficiente ca şi cele din comerţ
Citeste tot despre: 

De multe ori, să speli geamurile, să cureţi tocurile şi ramele ţi se pare o corvoadă. Pe lângă munca pe care o depui, trebuie să cumperi şi produse speciale din magazine. Dar lucrurile nu stau deloc aşa. Foloseşte produse naturale iar munca ta va fi mult mai uşoară. Uite ce ai de făcut!

1. Alcoolul sanitar elimină urmele de degete
Urmele de degete sau amprentele dispar dacă geamul este şters cu alcool medicinal Diluează alcoolul sanitar în apă şi adaugă apoi câteva picături de uleiuri esenţiale pentru a lăsa în urmă un parfum agreabil. După ce ai şters geamul, nu este nevoie să-l mai clăteşti.

2. Cartoful scoate petele dificile
În cazul în care petele sunt vechi şi profunde, încearcă să le elimini folosind o felie de cartof crud. Freacă bine pata şi aşteaptă câteva minute până ce urmele lăsate se usucă. Şterge-le apoi cu o soluţie formată din alcool sanitar şi apă.

3. Oţetul alb şterge picăturile de calcar
Ferestrele care se află în apropierea chiuvetei din bucătărie sau baie se pot murdări de pete de calcar. Îţi vine în ajutor oţetul alb! Diluează jumătate de litru de oţet într-un litru de apă. Vaporizează pe geam şi şterge-l apoi cu o cârpă care nu lasă scame.

4. Sarea elimină aspectul mat
De multe ori, geamurile de la balcon şi bucătărie au un aspect mat, din cauza prafului, a aburilor, a picăturilor de ulei sau grăsime. Aceste urme ies dacă foloseşti sare grunjoasă. Dizolvă sare grunjoasă în oţet alb şi apă şi freacă geamurile cu un burete uşor abraziv.

5. Uleiul de busuioc alungă muştele
Folosind ulei esenţial de busuioc vei alunga muştele care nu vor mai lăsa urme de murdărie pe geamuri. Nu trebuie decât să adaugi câteva picături de ulei de busuioc într-un recipient în care ai turnat oţet alb.

6. Bicarbonatul înlătură vopseaua
Dacă geamul este pătat cu vopsea care s-a întărit foloseşte o soluţie formată din 250 ml de apă fierbinte şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Înmoaie o cârpă în această soluţie şi freacă pata de vopsea până o îndepărtezi.

Loading...