5.000 de pompieri sunt în misiune, dar aveţi grijă la lumânări şi la grătare!

Ultima actualizare:

    Aveţi grijă cum ţineţi lumânările şi cum face focul la grătare!
Aveţi grijă cum ţineţi lumânările şi cum face focul la grătare!

De fiecare dată, cineva uită o lumânare aprinsă sau lasă focul mocnit când pleacă de la grătare. De aceea, peste 5.000 de angajaţi ISU sunt mobilizaţi în această minivacanţă, pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite.

În perioada premergătoare şi pe parcursul sărbătorilor pascale, angajaţi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă (ISU)  vor fi la muncă, pentru siguranţa a cetăţenilor şi evitarea producerii unor evenimente ce ar putea umbri aceste sărbători.

Vor fi prezenţi lângă cele mai aglomerate locuri, la lăcaşurile de cult, mânăstiri, zone turistice şi de agrement, mall-uri şi spaţii cu aflux mare de persoane.

Controalele urmăresc, în mod special, înlăturarea cauzelor potenţial generatoare de incendiu: instalaţii electrice cu improvizaţii, instalaţii de încălzire defecte, dotarea cu mijloace de primă intervenţie şi instruirea personalului pentru intervenţie în caz de producere a unui incendiu.

Pe lângă depistarea şi înlăturarea neregulilor specifice, specialiştii IGSU vor asigura pregătirea şi instruirea preoţilor şi personalului mănăstirilor, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le transmită credincioşilor.

Aşadar, aveţi grijă când sunteţi cu lumânarea în mână, în biserică, în autobuz şi în maşină, precum şi unde o aşezaţi în casă.

Parcaţi maşinile departe de biserică şi nu blocaţi drumul pentru a permite accesul pompierilor, în caz de nevoie.

Pentru cei care vor merge la grătar, în aer liber, pompierii recomandă să nu aprindă focul în pădure şi pe timp de vânt, să nu arunce la întâmplare ţigările şi chibriturile aprinse, să supravegheze copiii şi nu lase la îndemâna acestora chibrituri sau brichete.

De asemenea, folosiţi grătarele doar în locurile special amenajate şi indicate prin panouri avertizoare, ca şi focurile de tabără sau cele din camping-uri.

Nu lăsaţi niciodată focul nesupravegheat, stingeţi focul cu apă şi acoperiţi jarul cu pământ, înainte de a pleca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net