5 sfaturi pentru o casă parfumată

Ultima actualizare:

Parfumează în timp ce aspiriTamponează filtrul de aer al aspiratorului cu uleiuri esenţiale parfumate. Alege un parfum uşor, pentru un aer proaspăt. Nu folosi mai mult de 4-5 picături de ulei, deoarece filtrul trebuie să rămână în continuare uscat. Încearcă sortimente speciale pentru combaterea unor mirosuri neplăcute cum ar fi fumul de tigară sau mirosul de animale. O altă variantă este să introduci odorizante mici în sacul sau recipientul de depozitare al aspiratorului. Poţi încerca biluţe parfumate sau balsam de rufe sub formă solidă (batoane). Aspiră puţin în camere sau lasă pur şi simplu aspiratorul pornit câteva minute. Parfumul se va răspândi în toată camera.

Prepară o licoare “magică”Când trebuie să împrospătezi mirosul în scurt timp arunca o privire în dulapul de mirodenii. Adună următoarele condimente:  scorţişoară, cuişoare, ghimbir, anason sau chimen şi pune câte o linguriţă într-un vas cu apă. Pune-l pe foc şi lasă-l să fiarbă suficient, astfel încât aburii parfumaţi să îşi facă simţită prezenţa. Dacă poţi, adaugă şi coajă sau suc de fructe, în special citrice. Trebuie să acorzi atenţie vasului, pentru ca apa să nu se evapore în totalitate, înlocuind aromele cu un fum negru.

Apelează la metoda buniciiIată o soluţie ce promite efect imediat şi de durată. O poţi încerca deoarece nu solicită multe ingrediente şi nici un buget mare. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu o lingură de suc de lămâie şi 400 ml apă. Toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator şi foloseşte-l în camerele cu miros închis. Bicarbonatul are efect de neutralizare a mirosurilor neplăcute. Folosit sub formă granulată, elimină mirosurile din frigider sau cuptor cu microunde.Sucul de lămâie poate fi înlocuit cu esenţe parfumate sau apă de toaletă.

Dă-i de lucru ventilatoruluiAşează în dreptul ventilatorului un săculeţ parfumat. Puterea acestuia va împrăştia imediat parfumul în întreaga cameră. Dacă nu ai un săculeţ parfumat, atunci cofecţionează unul. Ia o bucată de material şi aşează pe ea câteva linguriţe de cafea sau de scorţişoară. Dacă nu îţi plac aceste arome sau nu le ai momentan în debara, poţi pune puţin detergent de rufe sau săpun dat pe răzătoare.

Improspătează natural Levănţica este una dintre cele mai parfumate flori nemuritoare. Aceasta va răspândi tot timpul anului, are un efect calmant şi relaxant şi alungă ţânţarii. Cumpară un buchet de levănţică şi agaţă-l într-un loc în care se potriveşte sau pune-l într-o vază fără apă.Dacă acesta nu se încadrează în decorului camerei, atunci mărunţeşte florile şi presară-le în recipiente deschise, aerisite (un platou sau un bol). Dacă mirosul este prea puternic, atunci poţi folosi o puşculiţă. Îndeasă florile în interior, iar parfumul acestora va fi eliminat treptat, doar prin orificiul puşculiţei.Muşeţelul şi menta sunt doar câteva din plantele parfumate. Îmbină utilul cu plăcutul şi procură-le atunci când sunt verzi. Întinde-le pe o coală pe o suprafaţă înaltă (dulap, şifonier) şi bucură-te săptămâni întregi de parfumul acestora. Atunci când s-au uscat, ambalează-le pentru iarnă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru florile de tei, însă ca notă acestea cauzează de cele mai multe ori alergii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net