5 sfaturi despre cum să îndepărtezi petele de arsură, calcar, piatră sau rugină

Ultima actualizare:

Curăţă hota de aragaz cu soluţie pentru geamuriAmprentele de pe suprafeţele din inox ne dau mari bătăi de cap. Şterge urmele de degete de pe  hota de aragaz, cu soluţie specială pentru curăţarea geamurilor. Aceasta degresează şi lasă un aspect uniform şi lucios. Dacă nu ai la îndemână soluţie pentru geamuri, foloseşte spirt sau alcool.

Cuptorul cu microunde se şterge cu pastă de dinţi Dacă cuptorul cu microunde este din inox, pentru petele puternice, care nu pot fi curăţate cu apă şi săpun, încearcă pasta de dinţi. Aplică un strat de pastă de dinţi clasică şi aşteaptă câteva minute. Îndepărtează apoi surplusul şi clăteşte cu apă călduţă. Dacă pata este foarte rezistentă, foloseşte suc de lămâie.

Resturile lipite şi arse se duc cu bicarbonat Vasele de gătit arse se curăţă uşor dacă adaugi pe pată apă fierbinte, puţin detergent de vase, săpun lichid sau balsam de rufe. Poţi pune vasul pe foc mic pentru 10 minute şi curăţă resturile lipote pe fundul vasului cu un burete. Dacă nu se duc, aplică peste arsură bicarbonat de sodiu şi apă firbinte sau prepară o pastă din bicarbonat şi apă. Las-o să acţioneze o oră, iar apo clăteşte vasul.

Pentru strălucire foloseşte suc de roşii În cazul în care oala sub presiune pe care o  foloseşti la gătit şi-a pierdut aspectul strălucitor, fierbe în vasul respectiv câteva cubuleţe de roşii peste care adaugă puţină apă. Lasă oala pe foc 30 de minute, varsă conţinutul şi clăteşte cu apă călduţă. Roşiile sau sosul de roşiinatural curăţă în profunzime cu ajutorul substanţelor acide conţinute de această legumă.

Depunerile de piatră se curăţă cu oţet  Robineţii şi bateriile din baie şi bucătărie, chiuveta sau capul de la duş se pot păta cu calcar şi rugină. Pentru asta foloseşte cu încredere oţetul. Pentru rugină, foloseşte oţet alb, concentrat, direct din sticla lui originală. Pentru pete mai uşoare poţi pulveriza o soluţie din oţet şi apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net