5 sfaturi ca să păstrezi carnea şi produsele din carne cât mai proaspete

Ultima actualizare:

    Când cumperi carne sau mezeluri trebuie să fii foarte atent la termenul de valabilitate al produselor
Când cumperi carne sau mezeluri trebuie să fii foarte atent la termenul de valabilitate al produselor

Atunci când cumperi carne şi produse din carne, pe lângă faptul că trebuie să citeşti cu atenţie eticheta produselor, trebuie să ştii şi cum să le păstrezi în frigider cât mai proaspete. Uite câteva trucuri care îţi vor fi de mare ajutor.

1. Carne proaspătăTermenul de valabilitate pentru carnea proaspătă este de 72 de ore. Carnea congelată se păstrează numai la -18 grade Celsius,  condiţii în care poate rezista timp de 9 luni. Sfat: Carnea frecată cu sare sau zahăr tos se va păstra proaspătă un timp mai îndelungat.

2. SalamSalamul se păstrează în ambalajul lui şi se poate consuma în 5 zile de la desfacere. Pentru a păstra salamul proaspăt pentru mai mult timp ungeţi partea tăiată cu puţin unt. Sfat: Salamul uscat se curăţă mai uşor dacă îl înmuiaţi pentru 30 de secunde în apă rece.

3. SuncăAcest mezel se păstrează în partea de jos a frigiderului, în recipiente închise ermetic şi se consumă în trei zile. Sfat: Şunca afumată în timp devine tare şi uscată. Pentru a remedia acest lucru se poate pune timp de 15 minute în lapte, apoi se şterge cu un şervet de bucătărie de hârtie.

4. CârnaţiCârnaţii proaspeţi se păstrează în hârtie şi se consumă în 7 zile. Cârnaţii afumaţi se consumă între 3 şi 7 zile. Sfat: Cârnaţii nu crapă dacă, înainte de a-i prăji, îi înmuiaţi câteva minute în apă fierbinte, îi ştergeţi bine şi îi presăraţi cu puţină făină.

5. ParizerPăstraţi parizerul într-o cutie de plastic, închisă ermetic, pentru a nu degaja mirosul specifc în tot frigiderul. Acest aliment se consumă în termen de 3 zile.Sfat: Evitaţi parizerul care conţine slănină. Este dăunător şi mirosul este mult mai pregnant.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net