5 sfaturi ca să cureţi jucăriile copilului tău

CLIIMA20130408_0080_1.jpg

Jucăriile se curăţă o dată la una, două săptămâni
Citeste tot despre: 

Indiferent că sunt fabricate din plastic, pluş sau material textil, este absolut necesar să cureţi periodic jucăriile copilului. Nu uita că cei mici au tendinţa de a băga orice obiect în gură aşa că, cel puţin o dată pe lună,  jucăriile trebuie curăţate temeinic. Iată câteva sfaturi care îţi vor fi de ajutor.

Jucăriile din pluş, spălate la maşina de spălat
Jucăriile din pluş, în funcţie de mărimea lor, se bagă în maşina de spălat la un program scurt dar la o temperatură temperatură ridicată. Se adaugă detergent şi puţin oţet pentru a le dezinfecta şi pentru a îndepărta eventualele mirosuri acumulate. Jucăriile din pluş se clătesc în mai multe ape, pentru a elimina orice urmă de detergent. Separă jucăriile albe de cele colorate. După ce le-ai spălat, pune jucăriile din pluş imediat la uscat. Este recomandat să le usuci în aer liber, la balcon dar nu bătaia directă a razelor de soare. Dacă nu le usuci imediat, acestea s-ar putea să mucegăiască iar sporii de mucegai sunt extrem de periculoşi pentru cei mici.

Foloseşte oţet pentru plastic
Într-un lighean cu apă adaugă o cană de oţet şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Lasă jucăriile din plastic la înmuiat 10 minute. După acest timp, ia un burete şi curăţă fiecare jucărie în parte. Insistă mai ales în zonele greu accesibile. Acestea pot fi curăţate cu ajutorul unei periuţe de dinţi sau a unor beţigaşe pentru urechi înmuiate în spirt. Atenţie însă! Uneori, spirtul poate decolora! Sterge apoi jucăriile folosind o cârpă uscată, curată din bumbac. 

Săpun lichid pentru jucăriile din metal
În cazul în care printre jucăriile copilului se află şi obiecte din metal, acestea pot fi curăţate cu ajutorul unui burete îmbibat în apă şi săpun  lichid. Curăţă bine jucăria cu săpun iar apoi clăteşte-o sub jet de apă. Este foarte important ca părţile metalice să fie uscate foarte bine pentru a nu rugini! Copilul are tendinţa de a băga orice obiect în gură iar o jucărie ruginită l-ar putea îmbolnăvi.

Jucăriile din lemn necesită o atenţie deosebită
Obiectele din lemn necesită o îngrijire mai atentă şi diferită faţă de jucăriile confecţionate din plastic, cauciuc sau metal. Acestea sunt foarte sensibile şi pot fi distruse dacă nu sunt curăţate corespunzător. Umple chiuveta cu apă fierbinte, ia fiecare jucărie în parte, scufund-o în apă şi şterge-o rapid cu o cârpă din bumbac şi puţin detergent lichid. La final, şterge-o bine cu un prosop uscat şi las-o să se usuce într-un loc foarte călduros.

Cum cureţi bicicleta şi trotineta?
În ceea ce ce pruiveşte jucăriile de dimensiunim ari, precum bicicletele şi trotinetele, lucrurile se complică puţin. În orice caz, nu le spăla în chiuvetă sau cadă pentru că vei înfunda tevile de scurgere a apei. Mai ales că în aceste zile a plouat destul de mult iar roţile sunt acoperite de un strat consistent de noroi. Jucăriile mari necesită o grijă deosebită. Nu pot fi curăţate spălate oricum, din cauza lipsei de spaţiu. Aşadar, înarmează-te cu un lighean sau o căldare plină cu apă, cu o perie, bureţi abrazivi şi cârpe şi curăţă bicicleta sau trotineta în balcon sau în baie.

Care sunt cele mai murdare jucării?
Jucăriilecare sunt cele mai expuse vacteriilor şi microbilor sunt cele din pluş şi cele din material textil. Ele trebuie curăţate, spălate şi dezinfectate o dată pe lună. În aczul în care observi că, după spălare, ursuleţul de pluş sau păpuşa din până s-a deteriorat, medicii recomandă să le arunci! Odată deteriorate, aceste jucării pot deveni un adevărat pericol pentru copilul tău. Acesta poate înghiţi piese de dimensiunimici sau poate inhala puf. Jucăriile de acest gen se păstrează cel mai bine în cutii pentru a fi ferite de praf.

Loading...