4 sfaturi ca să foloseşti corect maşina de spălat şi să ai haine parfumate

Ultima actualizare:

    Maşina de spălat rufe trebuie folosită corect dacă vrei  să îi prelungeşti cât mai mult viaţa
Maşina de spălat rufe trebuie folosită corect dacă vrei să îi prelungeşti cât mai mult viaţa

Cu toţi avem acasă o maşină de spălat rufe însă nu toată lumea o şi foloseşte corect. De multe ori, din grabă sau neştiinţă facem greşeli care, în cele din urmă, duc la deteriorarea maşinii de spălat dar şi a hainelor. Uite cum să procedezi corect!

Citeşte cu atenţie instrucţiunile de folosire! În acest fel, vei şti cum să setezi maşina de spălat în aşa fel încât să nu-ţi deterioreze hainele. Unele textile se spală la temperaturi înalte, altele la temperaturi scăzute, unele nu se storc, altele necesită o spălare fără detergent. Dacă nu setezi corect funcţiile maşinii de spălat, rişti ca hainele să se decoloreze, să se lărgească, să intre la apă, să nu fie clătite corespunzător etc.

Nu folosi prea mult detergent!Când speli lucruri foarte murdare sau pătate ai tendinţa de a folosi mai mult detergent decât este cazul. Acest lucru duce, în timp, la deteriorarea maşinii de spălat dar şi a hainelor care nu sunt bin clătite. O cantitate mare de detergent duce la o cantitate mare de spumă. Iar spuma din belşug nu va curăţa mai bine, dimpotrivă! Se va impregna în ţesături, iar lucrurile pe care le speli vor avea nevoie de două trei clătiri suplimentare.

Nu lăsa hainele ude în maşina de spălatDupă ce s-a terminat ciclul de spălare, scoate imediat hainele din cuvă şi pune-le la uscat. Dacă le uiţi în interior, acestea pot dezvolta bacterii care, la rândul lor, pot provoca afecţiuni dermatologice. Nu mai punem la socoteală faptul că hainele vor prinde un miros foarte greu. Mai mult, acestea pot mucegăi dacă sunt lăsate pentru o perioadă mai mare de timp.

Sortează hainele înainte de a le spălaFiecare obiect de îmbrăcăminte are propriile sale instrucţiuni de spălare. Astfel, înainte de a te apuca de treabă, sorteză hainele  după culoare, după materialul din care sunt confecţionate dar şi după eticheta lor: spală împreună hainele care suportă aceeaşi temperatură, care sunt de aceeaşi culoare şi din acelaşi material. Lenjeria de corp se spală separat, la temepraturi mari. La fel şi lenjeria de pat dar şi prosoapele de bucătărie.

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net