4 sfaturi ca să cureţi rapid hota de aragaz

Citeste tot despre: 

Pentru ca hota din bucătărie să aspire cât mai bine aburii şi mirosul de mâncare, filtrele şi ventilatorul trebuie curăţate frecvent de depunerile de grăsime. Uite cum să cureţi hota de aragat rapid şi eficient!

Curăţă filtrele
Filtrele din metal se demontează şi se pot spăla cu apă şi detergent. Foloseşte un produs puternic de curăţat aragazul precum Triumf şi pulverizează pe fiecare filtru în parte. Aşteaptă câteva minute, timp în care produsul acţionează, iar apoi clăteşte cu apă. Filtrele din hârtie sau cărbune se înlocuiesc periodic.

Nu uita de paletele ventilatorului
Dacă sunt detaşabile, paletele ventilatorului trebuie demontate şi spălate fie de mână, fie în maşina de spălat vase. Nu uita că şi acestea pot fi murdare, pătate cu grăsime sau picături de ulei întărite.

Nu folosi bureţi abrazivi 
Exteriorul hotei de bucătărie este, de cele mai multe ori, metalic. Nu folosi la curăţarea lui bureţi abrazivi sau din sârmă pentru că acest material va produce zgârieturi, iar inoxul va avea un aspect mat, vechi.  După ce pulverizezi cu detergent obişnuit de vase, şterge cu o lavetă umedă până îndepărtezi atât murdăria cât şi spuma.

Şterge piesele din sticlă
Geamul hotei şi becurile trebuie şi ele întreţinute. Şterge-le cu o cârpă curată şi umedă, iar apoi îndepărtează surplusul de grăsime acumulat folosind un burete. Şterge apoi geamul şi becurile cu soluţie pentru curăţat sticla.

Loading...