30 de minute de plimbare ne întineresc cu 10 ani

Citeste tot despre: 

Rutina, lipsa de activitate şi stresul cotidian ne îmbătrânesc creierul în fiecare zi! Cum putem să ne întinerim creierul şi cum reducem riscul pierderilor de memorie? Cercetătorii de la Universitatea din Boston au descoperit că nu avem nevoie de mai mult de două ore şi treizeci de minute de plimbare pe săptămână pentru a ne întineri creierul cu cel puţin 10 ani.

Mersul pe jos, cititul şi odihna sunt esenţiale pentru un organism sănătos şi o minte ageră şi după vârsta pensionării. 

Cu cât facem mai multă mişcare cu atât ne întinerim creierul şi reducem riscul apariţiei unor boli precum demenţa, Alzheimer şi Parkinson. Aşa sună concluzia unui studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea din Boston.

Conform unor studii realizate pe 1.200 de voluntari cu vârste cuprinse între 45 şi 70 de ani, activitatea creierului se îmbunătăţea vizibil după fiecare oră în plus de activitate. Voluntarii au dat teste de inteligenţă, perspicacitate şi logică la începutul experimentului şi respectiv după fiecare săptămână de efort. Experimentul a durat o lună şi voluntarii au acceptat să crească timpul de antrenament cu câte o jumătate de oră de la o săptămână la alta.

Concluzia studiului a confirmat că ne întinerim creierul cu 1,1 ani dacă mergem timp de 150 de minute pe săptămână, dormim în medie 7-8 ore între intervalul 23.00 şi 7.00 şi citim 30 de minute înainte de culcare. Un rol important pentru persoanele de peste 50 de ani îl au jocurile minţii (sudoku, integrame sau rebus).

În cazul voluntarilor, după trei luni, în care au făcut exerciţii, în parc, timp de trei ore pe săptămână, a fost constatată o întinerire a creierului de 4,5 ani. Puterea de concentrare şi activitatea intelectuală constituie doar două dintre cele cele mai importante beneficii ale activităţii fizice asupra creierului.

Doctorul Nicole Spartano de la Universitatea din Boston a remarcat că intensitatea cu care lucrau plămânii, inima şi muşchii influenţa în mod direct activitatea cerebrală.

Care este durata optimă de exerciţii săptămânale pentru a ne feri de demenţă? Cercetătorii susţin că 250 de minute pe săptămână pot face diferenţa între un creier de 80 de ani şi unul de 40.

Loading...
 
 
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 488715619


Varnish cache server

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1