23.625 lei, donaţi pentru românul ucis în Londra

Ultima actualizare:

    Măcelul din data  de 26 februarie a  emoţionat întreg  Regatul Unit
Măcelul din data de 26 februarie a emoţionat întreg Regatul Unit

Destin frânt! După aproape 10 ani petrecuţi în pribegie, românul Claudiu Gîrdoc se întoarce săptămâna asta acasă. Însă nu pentru a-şi face un viitor, după cum visa, ci pentru a fi încredinţat pe vecie pământului, în localitatea natală Valea Mare, judeţul Olt.

4.570 de lire sterline, adică 23.625 lei s-au strâns până ieri într-un cont deschis în numele lui Claudiu Iulian Gîrdoc. 238 de englezi, români şi turci au donat pentru ca Elena Gîrdoc (58 de ani), o femeie simplă din comuna olteană Valea Mare, cu 4.025 de locuitori, să îşi poată aduce acasă băiatul cel mare. Claudiu se afla la muncă, la 26 februarie, când un tânăr de culoare, de 23 de ani (n.r. din spusele tatălui lui Claudiu, Gheorghe Gîrdoc) a intrat cu viteză într-un grup de romni care lucrau la o spălătorie auto din Bellingham, Londra, Marea Britanie. Nu a avut practic nici o şansă. A ajuns sub bolidul de 2,3 tone şi până la 3 martie a fost ţinut în viaţă doar de aparate. Reporterii „Adevărul” au fost la casa părăsită de Claudiu la câţiva ani după majorat şi au stat de vorbă cu tatăl lui.


    Iulian Claudiu  Gîrdoc, 32 de ani
Iulian Claudiu Gîrdoc, 32 de ani

„Când am auzit ce a păţit era să mor, pentru că sunt cardiac. Am trimis-o pe soţie să semneze pentru că eu nu puteam”, a povestit bărbatul. Elena Gîrdoc nu ştie o boabă engleză. Abia a înţeles ce i-au spus doctorii. Noroc cu vărul lui Claudiu, Raul Popescu, de 42 de ani, de meserie mecanic, care a făcut pe traducătorul. A acceptat cu lacrimi în ochi ca aparatele care îl ţineau în viaţă pe fiul ei să fie oprite şi a semnat că e de acord ca organele lui Claudiu să fie donate pentru a salva cinci vieţi.


    Gheorghe Gîrdoc,  tatăl lui Claudiu,  a stat de vorbă cu  reporterii „Adevărul”
Gheorghe Gîrdoc, tatăl lui Claudiu, a stat de vorbă cu reporterii „Adevărul”

Claudiu mai are un frate, cu 4 ani mai mic, care a rămas în Valea Mare. Consiliul local din comună a strâns 6.000 de lei pentru a ajuta familia îndurerată, şi o comunitate din Maramureş a trimis bani în contul deschis pe numele românului. Conform declaraţiilor lui Gheorghe Gîrdoc: „patronul lui Claudiu plăteşte transportul trupului până în Bucureşti şi din banii donaţi de englezi vom plăti cheltuielile de îngropare şi pomana”. Şoferul de 23 de ani va fi judecat în luna mai, până atunci fiind pus sub control judiciar. În spital, mai sunt internaţi încă trei români: un tânăr de 25 şi o femeie de 35 de ani sunt în stare critică, dar stabilă şi un al treilea e tratat pentru o rană la picior.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net