2.000 de lei amenda pentru cei ce nu duc carnea de porc la examinat

Ultima actualizare:

    Pentru siguranţa voastră, duceţi carnea la controlul sanitar veterinar înainte de a o consuma
Pentru siguranţa voastră, duceţi carnea la controlul sanitar veterinar înainte de a o consuma

Examinarea cărnii de porc pentru depistarea trichinelozei este obligatorie, iar cei care vând carne şi preparate neverificate, care pot pune în pericol sănătatea şi viaţa celor care o consumă, vor fi sancţionaţi cu amenzi de până la 2.000 de lei, atenţionează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, citată de Mediafax.

"Solicitaţi vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea porcului, pentru că acesta va verifica starea de sănătate a animalului înainte de sacrificare, va da sfaturi utile privind probele ce trebuie luate la sacrificare şi analizele ce trebuie făcute pentru a vă garanta propria dumneavoastră sănătate, va asoma porcul înaintea sacrificării, pentru a scuti animalul de suferinţă şi pentru a obţine o carne de calitate şi cu un gust mai bun. În situaţia în care medicul veterinar constată că porcul dumneavoastră este bolnav, nu riscaţi vânzarea, sacrificarea şi consumul cărnii. Veţi fi despăgubit de stat la valoarea de piaţă a animalului", arată ANSVSA.

Sfatul specialiştilor este să nu cumperi carne de porc, produse sau preparate de la persoane neautorizate sau din locuri nesupravegheate sanitar-veterinar. Cei care vor să vândă porci vii în târg trebuie să verifice dacă târgul este autorizat sanitar-veterinar şi dacă este supravegheat de un medic veterinar. Sacrificarea porcilor şi comercializarea cărnii în târgurile de animale şi în vecinătatea acestora este interzisă. Dacă cel care a cumpărat porcul este verificat în trafic de autorităţi şi nu prezintă documentele sanitare veterinare necesare, atât acesta, cât şi vânzătorul pot fi amendaţi, iar animalele vor fi confiscate şi ucise, fără a se oferi despăgubiri.

Numărul de telefon la care cetăţenii pot sesiza, gratuit, nereguli în domeniul siguranţei alimentelor este 0800 826 787.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net