În 14 zile poţi înapoia marfa de pe Internet

Ultima actualizare:

Veste bună pentru consumatori! Noua legislaţie UE le va consolida drepturile în toate cele 27 de state membre. Parlamentul European a adoptat Directiva privind drepturile consumatorilor, în ceea ce priveşte vânzările on-line.

Deşi Directiva Europeană a fost deja votată, cele 27 de state UE, inclusiv România, o vor transpune în legislaţia proprie peste câteva luni. Autorităţile de la Protecţia Consumatorului spun că asta se va întâmpla la noi până la sfârşitul anului.  

Perioada de returnare poate ajunge la un an

Perioada pe care o ai la dispoziţie pentru a renunţa la un contract de vânzare-cumpărare se prelungeşte la 14 zile calendaristice, de la 7 zile câte sunt prevăzute în prezent de legislaţia UE.

Bunurile pot fi returnate, indiferent de motive. Dacă un vânzător nu informează clientul cu privire la dreptul de a renunţa la contract, perioada de returnare se prelungeşte la un an. Dreptul de a renunţa la contractul de vânzare-cumpărare se extinde şi la licitaţiile online, doar în cazul în care bunurile au fost cumpărate de la un comerciant profesionist.

Nu eşti anunţat de taxa de returnare,nu plăteşti

Vânzătorii trebuie să te informeze în prealabil dacă suportă sau nu taxele poştale pentru returnara coletului, dacă nu o fac, ei vor fi obligaţi să achite totul. Dacă te pun să plăteşti returnarea pachetului, trebuie să ofere cel puţin o estimare cu privire la costurile aferente returnării bunurilor voluminoase cumpărate pe Internet sau prin poştă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net