Smaraldul «elefant» de 1,2 kg, descoperit în Zambia

Citeste tot despre: 

Un smarald descoperit de curând are toate şansele să intre în categoria celor mai impresionante bijuterii din lume, având o structură aproape pură şi o greutate de 6,225 carate (1,245 kilograme).

Denumit "Insofu" - elefant în limba locală, bijuteria imensă a fost găsită pe 5 februarie, în mina Kagem (Zambia) amplasament aflat sub administrarea producătorului de bijuterii Gemfields.

   Mai citeşte:
       Perla-gigant de 2,25 kilograme
       Diamant imens descoperit în Africa de Sud

"Este o descoperire unică. Insofu are o culoare nemaipomenită şi o transparenţă foarte bună, însă mărimea considerabilă şi impurităţile din interiorul său nu ne permit o analiză completă. Totuşi, toţi cei care l-au studiat au concluzionat că miezul smaraldului este de o calitate ridicată şi că vom obţine câteva bijuterii de dimensiuni impresionante", a explicat Ian Harebottle, director executiv al companiei Gemfields.

Cel mai mare smarald neşlefuit din lume a fost descoperit în 1974 într-o mină din Carnaiba (Brazilia) şi avea o greutate de 86.136 carate (17,227 kg), fiind evaluat la o valoare de 1,12 milioane de dolari.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1