Sinistraţii ajutaţi de Becali, în sfârşit proprietari pe case!

Ultima actualizare:

După aproape şase ani de la inundaţiile catastrofale din 2005, oamenii vor deveni proprietari pe o locuinţă. Primarul comunei Vulturu, Alexandru Mihalcea, a hotărât ca administraţia locală să facă toate demersurile pentru inta-bularea terenurilor şi caselor pe numele sinistraţilor care le-au primit de la omul de afaceri Gigi Becali. Acest lucru a fost posibil după ce omul de afaceri a declarat că toate casele construite de Fundaţia Creştină „Gigi Becali" la Boţîrlău sunt ale oamenilor, informează site-ul monitorulvn.ro.

Primarul comunei Vulturu, Alexandru Mihalcea, a demarat acţiunea de împroprietărire a celor 188 de familii sinistrate cărora le-au fost construite case de către Fundaţia Creştină „Gigi Becali". Familiile nu au primit din partea Fundaţiei un act de donaţie care să ateste că sunt proprietarele acestor case. La baza deciziei autorităţilor locale este declaraţia făcută de Gigi Becali care, la ultima vizită din decembrie anul trecut, a spus că aceste case aparţin oamenilor. De asemenea, există hotărârea Consiliului Local Vulturu prin care au fost atribuite terenurile pe care au fost construite casele, procesele verbale de predare primire, schiţe, acte necesare pentru intabulare, etc.

„Plecând de la declaraţiile făcute de Gigi Becali, cel care a construit cele 188 de locuinţe la Vulturu pentru sinistraţii de la Vadu Roşca prin intermediul Fundaţiei Creştine «Gigi Becali», am decis la nivelul Primăriei să demarăm procedurile legale care le permit celor care au în folo-sinţă casele să devină şi proprietari cu acte în regulă. În acest sens, în prezent se lucrează la întocmirea dosarelor care conţin documente precum hotărârea Consiliului Local prin care au fost atribuite terenurile pe care au fost construite casele, procesele verbale de predare primire, schiţe, acte necesare pentru intabulare, în baza cărora vor fi eliberate actele de proprietate", a afirmat primarul Alexandru Mihalcea.

Acesta a precizat că întârzierea cu care cele 188 de familii devin proprietarele locuinţelor se datorează faptului că reprezentanţii legali ai fundaţiei nu au emis acte de donaţie ci doar un „contract de colaborare şi finanţare".

Sinistraţii, proprietari pe case după şase ani

Timp de şase ani, primarul comunei Vulturu, Alexandru Mihalcea, a trimis zeci de adrese la Fundaţia Creştină „Gigi Becali", prin care a solicitat să fie găsite soluţii pentru ca sinistraţii care s-au mutat în casele construite din banii lui Gigi Becali să devină proprietarii locuinţelor. Potrivit primarului, din cauză că oamenii nu au acte pe case, dar şi pentru că nu toţi cei care au pri-mit case locuiesc în ele, au apărut situaţii în care locuinţele au fost ocupate de către alte persoane care nu au un acoperiş deasupra capului.

„Prima adresă am primit-o de la Fundaţia Creştină Gigi Becali în data de 8 decembrie 2006, prin care ni se cerea lista cu persoanele care au beneficiat de casele construite de Gigi Becali. În data de 12 decembrie, am trimis informaţiile solicitate. În februarie 2007, ne-au cerut copii de pe hotărîrile Consiliului Local Vulturu prin care terenul aferent fiecărei case a fost dat în folo-sinţă gratuită persoanelor care s-au mutat în aceste case. Am transmis şi aceste documente, dar situaţia nu s-a rezolvat. Ulterior, am trimis zeci de adrese la Fundaţia Creştină Gigi Becali, dar nu am mai primit niciun răspuns, iar oamenii nu au nici azi acte pe case", explică primarul Alexandru Mihalcea, care susţine că a sunat personal la fundaţie, dar fără niciun rezultat.

Casele sunt ale oamenilor, susţine Gigi Becali

Până în acest moment, singurul document pe care Fundaţia Creş-tină „Gigi Becali" l-a dat celor care locuiesc în casele construite la Vulturu este un „contract de colaborare şi finanţare". În acelaşi document se mai arată că finanţatori sunt Fundaţia Creştină „Gigi Becali" şi persoana Gigi Becali, care, împreună, au dat peste 30 de mii de lei pentru fiecare casă construită. În act se mai arată că beneficiarul se obligă să se mute în imobilul construit în termen de 45 de zile de la data predării imobilului. Dacă nu face acest lucru, beneficiarul este obligat să restituie investitorilor întreaga sumă alocată pentru construcţia casei.

Gigi Becali a declarat la începutul lunii decembrie 2010 că locuinţele construite la Vulturu pentru sinistraţii de la Vadu Roşca sunt ale oamenilor de drept. „Eu am făcut aceste case, dar ele nu îmi aparţin mie, sunt ale oamenilor! Este o problemă ce ţine de cetăţeni şi primărie de acum", a afirmat Becali.

188 de locuinţe construite în satul „Gigi Becali"

În iulie 2005, 7 persoane şi-au pierdut viaţa în localitatea Vadu Roşca, complet inundată şi distrusă, iar cîteva sute de familii şi-au pierdut agoniseala de-o viaţă. La o lună de la inundaţii, în 25 august, Gigi Becali mergea la Vadu Roşca şi anunţa că s-a hotărît să construiască aproximativ 200 de case pentru sinistraţi, după ce a văzut că Guvernul nu a construit nicio locuinţă. El a fost întâmpinat de localnici, cu o plăcuţă amplasată pe un stâlp pe care scria satul „Gigi Becali" şi a mers pe amplasamentul de la marginea localităţii Vulturu. Aici, pe o suprafaţă de 25 de hectare urmau să fie construite casele pentru sinistraţii din Vadu Roşca.

În perioada 2005-2006, Gigi Becali a construit în localitatea Vulturu, prin Fundaţia Creştină „Gigi Becali" un număr de 188 de locuinţe pentru sinistraţii din Vadu Roşca.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net