Sinaia: Focar de gripă porcină - 40 de turişti au contactat virusul

Ultima actualizare:

UPDATE 2: Hotelul Sinaia, din staţiunea montană cu acelaşi nume din judeţul Prahova, a fost închis ca urmare a îmbolnăvirii mai multor zeci de persoane cu virusul gripei noi.

UPDATE: Cei 40 de turişti străini cazaţi la hotelul Sinaia care au fost diagnisticaţi cu gripă porcină sunt în prezent sub supraveghere medicală, fiind internaţi la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, a declarat pentru NewsIn dr. Adrian Streinu Cercel.

Potrivit lui Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, este vorba despre cazuri de import, boala fiind transmisă de o turistă din Portugalia, care în ultimele 48 de ore a refuzat internarea.

Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile  a depistat un număr de 40 de cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1 la hotelul Sinaia din judeţul Prahova. Unitatea hotelieră va fi închisă timp de 48 de ore, începând din aceasta seară, pentru dezinfecţie.

Cele 40 de persoane cazate în hotelul Sinaia care au contactat virusul H1N1 făceau parte dintr-un grup organizat de studenţi străini, care se aflau împreună în staţiunea montană, a declarat pentru NewsIn directorul Centrului pentru prevenirea şi controlul bolilor transmisibile.

Toţi cei 40 de turişti au fost îndrumaţi către spitalele de boli infecţioase, a precizat dr. Adriana Pistol. Grupul de studenţi cuprindea în jur de 200 de persoane, iar toţi ceilalţi care prezintă simptome de îmbolnăvire vor fi testaţi medical.

Turiştii din hotel au fost invitaţi să părăsească unitatea, aceasta urmând a fi închisă şi dezinfectată. De vineri, 76 de persoane au fost identificate cu gripă porcină, dintre care 36 de cazuri din opt oraşe doar până sâmbătă.

Citeşte şi:

36 de cazuri de gripă porcină într-o singură zi

România află în cel mult două zile dacă primeşte dozele de vaccin

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net