Sexul este cel mai bun antidepresiv

Citeste tot despre: 

Sexul reprezintă terapia cea mai potrivită pentru femeile care au suferit de cancer la sân. Femeile ar trebui să revină în intimitatea cuplului dezinhibate.

Potrivit agenţiei de presă "AGI" sexul ar putea avea o eficienţă foarte ridicată atunci când este implicat în terapia de după o tumoare mamară.

Conform părerii psihologilor, femeile ar trebui să revină în intimitatea vieţii de cuplu fără inhibiţii, fără a se simţi neatractive. Cu toate acestea foarte multe dintre cele care au suferit intervenţii chirurgicale la sâni sau chiar cele care au făcut chimioterapie se inhibă atunci când sunt puse în situația de a își relua viața sexuală.

Alessandra Graziottin, medic ginecolog din San Raffaele (Italia), a declarat că "Sexul este cel mai bun antidepresiv, ajută la recâştigarea stimei de sine. Este o parte fundamentală a vieţii."

Potrivit studiului făcut de Alessandra Graziottin şi prezentat la Congresul mondial al Ginecologilor, după o mastectomie 83% dintre femei suferă de o scădere a sexualităţii iar sexul devine o arie neglijată de terapeuții care se ocupă de restabilirea echilibrului emoţional al femeilor afectate de cancer mamar.

Află de ce propune Alessandra Graziottin criogenarea oculelor.

Loading...