Sergiu Nicolaescu: «Dinică nu era interesat de femei, ci de şpriţ»

Ultima actualizare:

    Regizorul Sergiu Nicolaescu vorbeşte despre “domn’ Dinică” ca fiind unul dintre actorii lui
Regizorul Sergiu Nicolaescu vorbeşte despre “domn’ Dinică” ca fiind unul dintre actorii lui

Pentru regizorul Sergiu Nicolaescu, actorul Gheorghe Dinică "era pe primul loc între actorii cu forţă". "Eu de acum o să îmi încep distribuţia la filme cu Amza Pellea şi Gheorghe Dinică în minte", ne-a spus regizorul. Serialul Click! continuă azi cu amintirile lui Sergiu Nicolaescu despre regretatul actor.

Regizorul Sergiu Nicolaescu vorbeşte despre "domn' Dinică" ca fiind unul dintre actorii lui.

„Eu am o serie de actori care mi-au plăcut foarte mult şi de care m-am ataşat. Printre ei sunt Amza Pellea, Colea Răutu, Emil Hossu sau Vladimir Găitan. Şi, pe primul loc între actorii cu forţă, domn' Dinică", ne-a povestit marele regizor.

"Ciuleandra", unde Dinică juca rolul principal, este unul dintre primele filme la care au colaborat.

"Era un tip foarte ciudat. Ca actor era brici la filmări, dar ca om avea slăbiciuni. Îmi amintesc că în timpul filmărilor am ieşit la un restaurant în Mangalia. Când am plecat în cameră am lăsat un cascador cu el ca să nu se întâmple ceva la şpriţ. Spre dimineaţă, cascadorul a venit la hotel şi m-a anunţat că Dinică a fugit cu trenul la Bucureşti. Am plecat cu maşina şi am prins trenul la Constanţa. L-am găst moţăind într-un compartiment şi i-am spus: «Hai că ai ajuns». A coborât din tren, s-a urcat în maşină, l-am dus la hotel şi a doua zi la filmări a fost perfect. Nu i-am reproşat nici eu nimic şi nici nu aveam ce ca actor", ne-a povestit Nicolaescu.

Regizorul spune că amândoi au avut două vicii mari.

"Eu nu am băut, dar mă interesau mult femeile. Domn' Dinică, în schimb, nu era interesat de femei, ci de şpriţ. De fapt, el nici nu bea foarte mult, îi plăcea mai mult atmosfera aceea de cârciumă, de discuţii. Eu cred că şi slăbiciunile acestea umane l-au făcut atât de iubit de public", ne-a spus Nicolaescu.

Îşi aminteşte amuzat şi de telefoanele primite de la marele actor în timpul filmărilor de la producţiile poliţiste. "Se şpriţuia şi mă suna în miez de noapte: "Comisare! Te ucid!". Îi spuneam: "Domn' Dinică, culcă-te domne'!".Vedea că m-am prins şi închidea telefonul. Pe mine mă distra, pentru că îl prinsese foarte bine rolul", ne-a spus Nicolaescu amuzat.

Citeşte mâine amintirile maestrului Radu Beligan despre Dinică.

«Ne-am întâlnit cu trei zile înainte să se interneze»

Ultima întâlnire dintre Dinică şi Nicolaescu a avut loc cu trei zile înainte de internarea marelui actor.

„M-am văzut cu el şi cu soţia lui, ca să semnăm contractul pentru „Poker". Când l-am văzut m-am temut pentru el. Era foarte slăbit şi avea o privire pierdută. L-am sunat după patru zile să vină la filmări şi soţia lui mi-a spus că e deja internat. Trebuia să joace rolul unui om politic foarte dur. Nimeni nu putea juca acel rol, în afară de Dinică, aşa că am schimbat scenariul şi filmul va apărea fără acel personaj. Oricum, de acum înainte, fiecare film îl voi începe cu gândul la Amza Pellea şi Gheorghe Dinică. Actori ca ei nu voi mai găsi", ne-a mai spus marele regizor.

“Orient Express” –2004

simeon stalpnicul png

Nu rata! Gheorghe Dinică în Filmele Adevărul

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net