Şeful secţiei penale de la Parchetul Covasna, arestat pentru luare de mită

Ultima actualizare:

    Poliţiştii din Catalunya i-au arestat pe toţi capii bandei
Poliţiştii din Catalunya i-au arestat pe toţi capii bandei

Procurorul şef al Secţiei urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Alexandru Kiss, a fost arestat preventiv pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), procurorii anticorupţie au dispus, duminică, reţinerea acestuia, ca urmare a acţiunii de prindere în flagrant delict, iar Curtea de Apel Braşov a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

În conformitate cu prevederile art. 95 alin. 1 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea acestuia.

Procurorii DNA efectuează cercetări penale faţă de procurorul şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată (două acte materiale).

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat că în 9 şi 15 decembrie, în calitate de procuror şef, inculpatul Alexandru Kiss a pretins unui denunţător suma de 4.000 lei (în două tranşe) din care a primit la 15 decembrie suma de 2.000 de lei. Aceasta în schimbul restituirii unor obiecte reprezentând probe materiale într-un dosar instrumentat de inculpat, în care denunţătorul fusese trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, între care şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

DNA precizează că inculpatul a fost prins, sâmbătă, în flagrant delict, imediat după primirea sumei de 2.000 de lei, reprezentând a doua tranşă din suma totală pretinsă.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net