Sediile PSD şi PD-L, pichetate de sindicalişti!

Ultima actualizare:

    Protestatarii poartă  bannere pe care sunt trecute principalele revendicări
Protestatarii poartă bannere pe care sunt trecute principalele revendicări

250 de membri ai Alianţei Bugetarilor din care fac parte reprezentanţi ai mai multor federaţii sindicale pichetează astăzi sediile centrale ale PD-L şi PSD. Oamenii vor protesta timp de două ore până la ora 13, faţă de legea salarizării unitare. Peste 500 de bugetari pichetează, sediile PSD şi PDL din cinci municipii din Transilvania, în timp ce în alte oraşe sindicaliştii au renunţat la protest fiindcă nu au primit aprobare sau invocând că la ora la care era programată acţiunea în sediile partidelor erau doar femeile de serviciu.

Pe 5 octombrie, profesorii, poliţiştii, medicii şi funcţionarii publici vor fi, pentru o zi, în grevă generală.

Motivul - disponibilizările masive din ultimele luni, concediul forţat de 10 zile şi legea salarizării unitare. 7 octombrie vine cu un miting al cadrelor didactice în Bucureşti, chiar de Ziua Internaţională a Muncii Decente.

Profesorii vor să strângă semnături pentru declanşarea unei greve generale pe termen nelimitat începând cu 16 noiembrie. Până atunci, însă, profesorii care aparţin de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi de Federaţia Spiru Haret protestează într-o manieră personală: nu pun note în catalog.

"Noi vom continua cu acest sistem de evaluare care în caietele de observaţie ale fiecărui profesor se va face evaluarea elevilor, notele vor fi trecute acolo, se vor comunica acestora şi, sigur, acest demers este un demers care sperăm să aibă ecou", a spus Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

La Alba Iulia, aproximativ 50 de bugetari reprezentând sindicate afiliate la Alianţa Bugetarilor pichetează sediul Prefecturii Alba, informează Mediafax. La Târgu Mureş, peste 200 de sindicalişti afiliaţi la Santias, Spiru Haret, FSLI, SNPPC şi Sindicatul Poliţiştilor "Lege şi Onoare" pichetează sediile PSD şi PDL din municipiu.

Cei circa 200 de sindicalişti au venit pe jos de la "Clădirea Sindicatelor", făcând o primă oprire la sediul PSD, unde au huiduit şi au strigat "Hoţii".

O parte dintre protestatari au rămas acolo, iar ceilalţi s-au îndreptat spre sediul PDL, unde strigă "Hoţii", "Mincinoşii" şi huiduie. La Hunedoara, circa 50 de bugetari din cadrul a cinci sindicate protestează în faţa sediul PDL, iar alţi 70 în faţa sediului PSD.

În faţa sediului PSD, un lider de sindicat le vorbeşte protestarilor despre "nedreptatea" care li se face bugetarilor, susţinând că sunt şcoli unde nu s-au făcut deconturile pentru profesori de luni de zile, iar în mediul rural nu sunt bibliotecari.

La Timişoara, peste o sută de bugetari de la sindicatele FSLI, Sanitas, Spiru Haret, Alma Mater, şi Sindicatul Independent din Învăţământul Preuniversitar pichetează sediile PSD şi PDL din municipiu. Protestatarii au pancarte pe care scrie "Boculeţ cu părul creţ fură tot din stătuleţ", "Sănătatea, prioritate naţională? Dacă da, acum!" şi fluieră.

La Satu Mare, aproximativ 60 de sindicalişti bugetari pichetează sediile PSD şi PDL la Satu Mare, grupuri de 30 la fiecare dintre cele două partide.

În Sălaj, sindicaliştii bugetari nu pichetează sediile PSD şi PDL, dar o delegaţie a Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ  Sălaj va depune petiţii, la ora 12.00, la sediile celor două partide.

La Baia Mare, sindicaliştii au renunţat la proteste pe motiv că la ora la care era programată acţiunea în sediile celor două partide "nu se aflau decât femeile de serviciu", potrivit liderului Sanitas Maramureş, Mircea Ciocan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net