Secretarul general NATO: «Rachetele iraniene pot ajunge în România»

Ultima actualizare:

"Peste 30 de ţări deţin sau îşi construiesc rachete din ce în ce mai puternice şi cu o rază de acţiune tot mai lungă. În multe cazuri, aceste rachete ar putea să ameninţe teritoriile ţărilor aliate.

Iranul este un exemplu. Dezvoltă un program nuclear despre care susţine că are exclusiv scopuri civile. Totuşi Iranul a mers mult dincolo de ceea ce era necesar pentru un astfel de program cu aplicaţii civile. A ascuns baze nucleare de Agenţia Internaţională de Energie Atomică. S-a jucat de-a v-aţi ascunselea cu comunitatea internaţională şi a respins toate cererile de cooperare din partea SUA, UE şi altora. Şi, cel mai recent, Teheran a anunţat că va îmbogăţi uraniu până la un nivel care pare incompatibil cu scopurile pur civile. Sfidând astfel rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU".

"Iranul are totodată un program pentru dezvoltarea şi perfecţionarea rachetelor. Declaraţiile oficialilor iranieni arată că raza de acţiune a rachetelor iraniene Shahab-3 a ajuns la 2.000 de kilometri. Înseamnă că Turcia, Grecia, România şi Bulgaria, se află în raza lor de acţiune".

"În februarie anul trecut, Teheranul a introdus racheta spaţială SAFIR 2. Este un pas-cheie în vederea dezvoltării rachetelor cu rază de acţiune continentală. Dacă Iranul va duce la bun sfârşit acest program, atunci ]ntreg continentul european, precum şi Rusia, vor fi în raza lor de acţiune."

"Avem nevoie de un sistem de apărare anti-rachetă care să includă nu doar ţările din NATO ci şi Rusia. Un sistem comun de apărare, precum o umbrelă. Şi cu cât acest sistem anti-rachetă va fi văzut ca o umbrelă protectoare, mai mulţi oameni din Vancouver până în Vladivostok vor şti că fac parte dintr-o singură comunitate protejată de o ameninţare reală".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net