Se face şi mai frig!

Citeste tot despre: 

Conducătorii auto au rămas ore în şit blocaţi pe drumurile de munte din Transilvania, din pricină că nu erau pregătiţi pentru zăpadă şi vreme rece. Poliţia Rutieră vă face recomandări pentru această perioadă, cu atât mai mult că meteorologii anunţă vreme deosebit de rece încă şapte zile.

În aproape toată ara, cerul va fi noros şi vor cădea precipitaţii mixte, care în zonele nordică şi montană se vor transforma în ninsoare, iar vântul va avea, de asemenea, intensificări în toate regiunile.
* Automobiliştii sunt sfătuiţi să conducă prudent, cu viteza adaptată continuu particularităţilor de trafic şi drum, ştiut fiind faptul că trecerea de la carosabil uscat la unul umed poate creea probleme.
* Respectaţi cu stricteţe a regulile de circulaţie.
* Înformai-vă înaintea plecării în călătorie, în privinţa traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo - rutiere prognozate pentru zona tranzitată.
* Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei).
* Evitaţi depăşirile la deplasarea în coloană.
* Puneţi centura de siguranţă.
* Aprindeţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă.
* Păstraţi distanţă faţă de vehiculul din faţă.
* Acţionaţi din timp a ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie, lapoviţă sau ninsoare, când din sensul opus se apropie alte vehicule.
* Atenţie mărită la pietoni în zilele cu ploi, viscol, ninsori şi temperaturi scăzute. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură la traversare.
* Renunţaţi, pe cât posibil, în condiţii de zăpadă şi polei, la pedala de frână şi utilizarea frânei de motor.

Loading...