Scrisoarea Cosa Nostra către statul italian, făcută publică

Ultima actualizare:

În anul 1992, trei dintre capii grupării mafiote Cosa Nostra au încercat să negocieze cu Statul Italian. Mafioţii au fost reponsabili pentru o serie de atentate cu bombe, care au dus la moartea şi rănirea mai multor persoane din Palermo.

Mafioţii din Cosa Nostra au trimis către autorităţi o scrisoare în care erau scrise condiţiile pe care Statul Italian ar fi trebuit să le respecte pentru a împiedica şi alte atentate.

În anul 1992, această scrisoare a ajuns în mâinile primarului din Palermo, Vito Ciancimino, prin intermediul unui mesager al mafiei. Fiul lui Vito Cianciminio, Massimo Cianciminio, a dat procurorilor din Palermo scrisoarea cu pricina abia ieri, potrivit ziarului ¨L'Espresso¨.

Scrisoarea conţine 12 cerinţe pe care Cosa Nostra le-a făcut autorităţilor italiene. Printre acestea, Cosa Nostra cerea eliminarea accizelor la benzină în sudul Italiei şi abolirea pedepsei cu închisoarea pentru mafioţii de peste 70 de ani. Eliminarea accizelor pe carburant le-ar fi dat membrilor organizaţiei Cosa Nostra putere deplină asupra comerţului de benzină din sudul Italiei.

Conform ziarului "La Stampa", primarul orașului Palermo, ar fi exclamat la vederea pretențiilor: "Aceleaşi capete seci!"

Marea majoritate a cerinţelor erau imposibil de îndeplinit, vizând modificări legislative în favoarea crimei organizate, închiderea a două închisori de maximă siguranţă şi reluarea unui proces extrem de important în care 12 şefi ai mafioţi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Acest proces, cel mai dezastruos pentru crima organizată italiană la începutul anilor 90, a dus la şirul de crime, atentate şi ulterior alte arestări în rândul mafiei.

VIDEO cu atentatele din 1992

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net