«Scoteam fum negru când respiram»

Ultima actualizare:

    Buzoianul Cătălin Ilniţchi, rănit în clubul Colectiv şi aflat în comă timp de o lună, a făcut Sărbătorile acasă, alături de familie
Buzoianul Cătălin Ilniţchi, rănit în clubul Colectiv şi aflat în comă timp de o lună, a făcut Sărbătorile acasă, alături de familie

A văzut moartea cu ochii în clubul infernului, a stat în comă timp de o lună şi s-a ales şi cu o infecţie intra­spitalicească. Buzoianul Cătălin Ilniţchi îi muţumeşte însă lui Dumnezeu: nu credea că mai apucă să facă Sărbătorile acasă!

Cătălin îşi aminteşte cu groază de momentul tragediei din clubul Colectiv, în urma căruia au murit 63 de persoane. Fotograful buzoian a mers la concertul trupei “Goodbye to Gravity” întrucât membrii formaţiei îi erau prieteni. El spune că nu a văzut efectiv momentul în care a izbucnit focul, iar tinerii aflaţi în club s-au comportat normal, îndreptându-se spre ieşire fără a intra în panică. “(...) nu credeam că va fi aşa de grav. Lumea s-a comportat relativ ok - s-a îndreptat spre ieşire în pas grăbit, dar fără ţipete. Situaţia s-a schimbat la ieşire, pentru că acolo lumea s-a împiedicat de prag şi erau foarte mulţi căzuţi pe jos. Cei care erau în dreptul uşii rămase închise ţipau: «Daţi-ne drumul, că ne omorâţi!». Totul pe un întuneric absolut”, a povestit Cătălin Ilniţchi într-un interviu pentru cotidianul buzoian Opinia. Deşi a ieşit printre primii, după cum îşi aminteşte, Cătălin spune că era “destul de ameţit”, iar la un moment dat scotea “fum negru” când respira. Atunci a simţit că şansele să scape sunt destul de mici. Ca un făcut, pe lângă arsurile grave s-a mai ales şi cu o infecţie intraspitalicească, despre care a aflat la Spitalul Tel Hashomer din Israel, unde a fost transferat de la Floreasca.

“M-am trezit în Israel. Acolo a urmat o perioadă treptată de desedare"

Atunci a fost puţin mai dificil. Apoi am început fizioterapia şi recuperarea propriu-zisă. Mi-au spus că lucrurile au mers peste aşteptările lor şi aşa am ajuns acasă înainte de Sărbători”, a mai povestit Ilniţchi. Acum, la aproape două luni de la tragedie, le mulţumeşte atât prietenilor, care s-au mobilizat pentru el, cât şi medicilor. “Am mai înţeles că transportul meu în Israel a fost suportat de o persoană care a vrut să rămână anonimă. Vreau să îi mulţumesc din suflet”, a mai punctat Cătălin. Tânărul a aflat despre moartea unor prieteni ai săi în urma incendiului doar spre sfârşitul perioadei de spitalizare, întrucât medicii au vrut ca el să se poată recupera şi că în Israel a avut “un psihiatru bun, care a limitat cât mai mult traumele psihice”.

Click! spune:

30 octombrie 2015. 63 de tineri au murit în urma tragediei din clubul Colectiv. Incendiul s-a declanşat în timpul unui concert gratuit al trupei “Goodbye to Gravity”, după ce artificiile folosite în timpul spectacolului au aprins buretele poliuretanic. Din tavan au început să cadă “mingi de foc” pe cei aflaţi în club. Oamenii s-au îmbulzit şi s-au călcat în picioare pentru a scăpa din clubul groazei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net