Şcoală ca în Zimbabwe, primărie de lux

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mizeria şi luxul fac casă bună la Merei, judeţul Buzău. În timp ce 200 de elevi învaţă în condiţii insalubre, ca într-o ţară din lumea a treia, primăria are un sediu nou şi modern.

Toalete murdare, vechi de 100 de ani, şi săli de clase încropite în fostul cămin cultural, despărţite de cancelarie cu dulapuri pe post de pereţi.

Clasele şi cancelaria, despărţite de pereţi improvizaţi din dulapuri

simeon stalpnicul png

Este ceea ce copiii din comuna Merei, judeţul Buzău, numesc „şcoală".

„Sunt cele mai grele condiţii în care am predat vreodată. Elevii suferă de frig, iar pentru că, în loc de pereţi, avem dulapuri, se aude tot ce se discută în cancelarie şi în biroul directorului, din clasă. Oricum, eu vreau să plec de-aici", a declarat Carmen Băicoianu, profesor de matematică.

WC-ul este vechi de peste 100 de ani

simeon stalpnicul png

Calvarul elevilor a început în urmă cu trei ani, când autorităţile au hotărât că este timpul ca şcoala şi primăria să intre în reabilitare.

Numai că, în şcoală nu s-au băgat decât 500.000 de lei, în timp ce Primăria Merei a "înghiţit" trei milioane de lei.

Adina Sandu, elevă în clasa a VI-a: "Mergem în fiecare zi cinci kilometri prin no-roi. Ne punem cizme, să nu ne facem de râs!"

„N-au fost bani pentru şcoală, pentru că anul trecut s-au investit bani frumoşi într-o bază sportivă şi în echipa locală de fotbal, care evoluează în liga a III-a", recunoaşte viceprimarul comunei, Ştefan Chircă.

Primăria Merei a “înghiţit” trei milioane de lei

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net