Scăpăm de câinii maidanezi!

Citeste tot despre: 

O veste bună pentru cei care s-au săturat de câini comunitari în Bucureşti: municipalitatea a iniţiat un proiect, aflat în dezbatere publică, privind sterilizarea animalelor. Primăria Capitalei are în vedere împiedicarea înmulţirii şi, în viitor, dispariţia lor de pe străzi.

Primăria va încheia un acord cu medicii veterinari şi va plăti între 80 şi 100 de lei pentru fiecare câine sterilizat, indiferent dacă este de curte sau de pe stradă. Câinii fără stăpân care vor fi aduşi la cabinetele veterinare vor trebui să fie adoptaţi.

„Dacă acest proiect va deveni o hotărâre de consiliu, vom avea de câştigat cu toţii, în primul rând, cetăţenii din Bucureşti. Cei care iubesc animalele vor fi mulţumiţi că avem animale care nu se mai înmulţesc şi cei care nu vor să mai avem animale pe stradă vor vedea acest lucru în scurt timp", a spus Simona Panaitescu, Administrator Supravegherea Animalelor, citată de realitatea.net.

Primăria Capitalei va afişa o listă cu cabinetele medicale unde se va putea face sterilizarea. Fiecare animal sterilizat va avea un element de identificare de culoare verde în urechea stângă, iar la cerere i se va implanta şi un cip, pentru ca hingehrii să nu îl ridice.

Peste 100 de bucureşteni ajung zilnic la medic, muşcaţi de câini, spun statisticile municipalităţii.


Loading...