Scapă de mucegaiul şi umezeala din baie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Multă umezeală, aburi, căldură şi picături de apă ce se scurg pe pereţi. Este cazul să te îngrijorezi. Acestea sunt primele semne care anunţă apariţia igrasiei. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să înlături umezeala din baie şi să previi apariţia mucegaiului.

În general, umezeala apare atunci când apa de ploaie se infiltrează printr-un acoperiş fisurat, care nu este izolat corespunzător. Umezeala poate pătrunde şi pe lângă ferestre care au sistemul de închidere defect, apare atunci când găteşti, când faci duş, uzi plantele sau chiar speli rufe.

Umezeala poate ajunge în casă şi prin fisurile care există în masca ce acoperă ţevile comune ale blocului.

Cum înlături umezeala?

 Dacă observi pete de umezeală pe tavan, vorbeşte cu administratorul despre această problemă şi cu vecinii de palier. Strângeţi bani şi angajaţi o firmă care să izoleze acoperişul blocului în care locuieşti.

 Instalează în bucătărie o hotă care să absoarbă aburii atunci când găteşti.

În baie, poţi instala un ventilator. În nici un caz nu astupa găurile de aerisire de pe coloana blocului!

Repară fisurile care au apărut îm masca ce acoperă ţevile. Pe aici vine curentul, vine frigul şi bineînţeles apare umezeala. Repară ţevile care curg şi robineţii care picură.

 Repară sau înlocuieşte sistemul de închidere al geamurilor. Un sistem de închidere defect va lăsa să pătrundă în interior frig, apă şi, de aici, umezeală.

Dacă baia este dotată cu geam, după fiecare duş aeriseşte încăperea. Astfel, aburii nu vor mai afecta tencuiala.

DYOSTOP - vopsea specială pentru suprafeţe umede, 93,5 lei pentru 2,5 litri.Se aplică pe pereţii interiori şi plafoane uşor umede sau cu igrasie. SPEKTRA – vopsea pentru pereţi cu igrasie, 32,5 lei litrul. Este o vopsea pentru pereţi interiori. Se recomandă pentru băi şi bucătării

simeon stalpnicul png

Cum recunoşti igrasia?

 Igrasia apare din cauza umezelii excesive din locuinţă. Aceasta constă în apariţia unor pete pe tavan şi în colţuri. Petele sunt de culoare gălbuie sau maronie din cauza faptului că umiditatea dizolvă sărurile din zidărie şi le scoate la suprafaţă unde se cristalizează.

Ulterior, ele distrug stratul de vopsea aplicat pe perete, tencuială sau plăcile din gips carton.

 Igrasia nu se înlătură prin curăţarea şi văruirea locului afectat! Pentru refacerea peretelui este indicat să chemi un specialist.

 Una din modalităţile de a scăpa de igrasia deja formată este folosirea unor vopseluri speciale care se aplică pe orice suprafaţă umedă a pereţilor, nu conţin ulei, îşi păstrează culoarea şi nu se îngălbenesc în timp.

Acest tip de vopsea blochează umezeala, împiedică producerea bacteriilor şi a mucegaiului, se usucă rapid, nu se cojeşte şi nu prezintă miros.

Mucegaiul şi igrasia vă pot distruge atât sănătatea, cât şi pereţii

simeon stalpnicul png

Şterge mucegaiul cu ajutorul oţetului

Prezent în locurile umede din bucătărie şi baie, mucegaiul e o ciupercă moale, spongioasă, de culoare albă, neagră sau verzui-violacee. Se dezvoltă în locurile neaerisite şi întunecoase unde persistă o atmosferă caldă şi umedă, sau în zonele de evacuare a apei din băi.

Cel mai bun antidot împotriva mucegaiului e oţetul. Frecaţi zonele metalice în care s-a format mucegai mai întâi cu o bucată de şmirghel înmuiată în oţet. Utilizaţi apoi o periuţă de dinţi pentru zonele în care se ajunge mai greu.

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net