Satu Mare: Scăldatul interzis pentru sătmărenii care depăşesc 35 de ani!

Ultima actualizare:
Bazinul este pregătit, însă doar pentru persoanele care nu au trecut de 35 de ani
Bazinul este pregătit, însă doar pentru persoanele care nu au trecut de 35 de ani

Bazinul semiolimpic din cadrul Taberelor Şcolare Satu Mare se deschide mâine publicului, dar nu oricărei categorii. Persoanele care depăşesc vârsta de 35 de ani n-au voie la bazin. Pensionarii reclamă decizia. „Nu vor să călcăm pe acolo, pentru că ne cred râioşi şi jegoşi!“, susţin ei.

Mâine, de la ora 10, se deschide publicului singurul bazin de înot în aer liber din Satu Mare. În condiţiile în care lucrările la fostul ştrand municipal se vor finaliza doar anul viitor, în luna mai, acesta a devenit locul în care se poate face baie, public, din oraş.

Strict interzis!

Managerul Direcţiei Judeţene pentru Tineret, Călin Gal, a impus însă un regulament strict.  Persoanele care depăşesc 35 de ani nu au acces în bazinul de înot, iar pensionarii nu au acces nici măcar în incinta instituţiei. „În bazin nu au voie persoane care depăşesc vârsta de 35 de ani. Pot intra, de exemplu, părinţii care au peste 35 de ani în incită, dar în nici un caz în bazin. Iar pentru pensionari, accesul este strict interzis! Am pus şi afişe la intrare pe care scrie clar că pensionarii nu au voie aici. În niciun caz, nici vorbă de aşa ceva!“ spune managerul Călin Gal.

 Acesta nu a putut oferi informaţii cu privire la legea care ar interzice scăldatul pensionarilor. „Nu este o lege care interzice accesul pensionarilor, dar nu le dăm voie pentru că este doar pentru tineret,  în baza legii de funcţionare a Direcţiei pentru Tineret care spune că este de preferinţă să ne adresăm persoanelor cu vârste între 14 şi 35 de ani“, mai spune managerul Călin Gal.  Distracţia interzisă de la o anumită vârstă include beach volei, tenis de masă, şi muzică antrenantă, preţul unui bilet fiind de 7 lei pentru minori, şi 15 lei pentru persoanele de până la 35 de ani.

Pensionarii acuză discriminarea


    Bazinul este pregătit, însă doar pentru persoanele care nu au trecut de 35 de ani
Bazinul este pregătit, însă doar pentru persoanele care nu au trecut de 35 de ani

Preşedintele Asociaţiei Pensionarilor din Satu Mare, Mircea Marian, acuză regulamentul discriminatoriu. „Asta au făcut-o pentru ca noi pensionarii să nu călcăm pe acolo, pentru că ne cred râioşi şi jegoşi! Este o nouă discriminare a persoanelor în vârstă, dat fiind că pentru puţină bălăceală trebuie să mergem zeci de kilometri la Acâş, Mihăieni sau Carei. Acesta este singurul bazin din Satu Mare şi noi nu avem posibilităţi să ne plătim transportul în alte localităţi“, reclamă Marian.

Prefectul Radu Giurcă afirmă că decizia a fost a Ministerului Tineretului. „Am căutat soluţii pentru ca pensionarii să aibă acces acolo însă n-am reuşit. Am făcut intervenţii şi la Ministerul Tineretului, dar nu s-a rezolvat.  Pentru tratament, pensionarii pot merge la Acâş sau Mihăieni. Pe de altă parte, bazinul de acolo este mai mult pentru agrement, chiar dacă este cu apă termală“, spune prefectul Radu Giurcă.

Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD) consideră interdicţia de vârstă drept nejustificată. „Această instituţie şi managementul acesteia riscă sancţiuni contravenţionale în baza legii 137 din /2000, dacă situaţia este reclamată de către sătmăreni. Nu este normală o asemenea interdicţie legată de vârstă, mai ales că sunt servicii care se adresează publicului, şi nu unei anumite categorii. “, spune Asztalos Csaba, preşedintele CNCD.

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare spune însă că aceste servicii ar fi trebuit să fie adresate doar celor care sunt cazaţui în cadrul Taberelor Şcolare Satu Mare. „Aceste servicii de agrement ar fi trebuit să se adreseze doar celor care sunt în vacanţă la Taberele Şcolare în Satu Mare. Pe de altă parte sătmărenii pot depune sesizări“, spune comisarul - şef  Valentin Breban.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net