Satu Mare: Au rămas captivi 6 ore într-un ştrand din Ungaria

Ultima actualizare:

    Szekely Orsolya şi Zsoldos Imola nu vor uita repede vacanţa din Ungaria
Szekely Orsolya şi Zsoldos Imola nu vor uita repede vacanţa din Ungaria

O familie de sătmăreni a fost blocată în incinta unui ştrand din localitatea maghiară Nyirbator timp de şase ore din cauza unei pene de curent. Oamenii au reuşit să iasă din „locul de distracţie“ doar după ce pompierii din localitate au adus un generator, cu care a fost pus în funcţiune sistemul computerizat de acces în ştrand.

Familia medicului Szekely Orsolya a rămas blocată în incinta ştrandului Sarkanyfurdo din Nyirbator, Ungaria, timp de şase ore. Evenimentul a avut loc duminică, din cauza unei pene de curent produse în urma unei furtuni. „Am ajuns la 11.30 şi în nici jumătate de oră s-a luat curentul. Mâncarea şi băutura s-au terminat din chioşcurile din incinta ştrandului, iar noi am rămas fără mâncare, apă şi privaţi de obiectele personale, care erau încuiate în dulapurile ce funcţionau pe bază de curent”, povesteşte medicul Szekely.

Ceasuri cu senzorEa spune că turiştii au fost informaţi de la început cu privire la posibilitatea apariţiei unei mici pene de curent. „Am plecat cu familia şi nişte prieteni la ştrandul Sarkanyfurdo din Nyirbator în ideea de a petrece o zi relaxantă, dacă la Satu Mare nu avem ştrand. Totul s-a transformat într-o catastrofă. La intrare am primit un ceas cu sensor cu care puteam deschide dulapul unde aveam obiectele personale, însă, când s-a luat curentul, dulapurile s-au blocat şi am rămas fără lucruri“, spune femeia.„Problema este că tatăl meu are diabet şi avea nevoie să-i administrăm insulina, care era închisă în dulap”, îşi aminteşte sătmăreanca.Doctoriţa povesteşte că în ştrand erau mulţI români. „Oamenii erau panicaţi şi unii nu mai suportau ideea că sunt închişi. Au început să spargă dulapurile. Nu am îndrăznit să ne mişcăm de lângă dulap pentru a nu rămâne fără lucruri”, spune Zsoldos Imola, care a trecut şi ea prin această experienţă.„Când a venit poliţia speram să scăpăm, dar, în loc să rezolve situaţia, ne-au atras atenţia că dacă spargem dulapul în care se află lucrurile personale riscăm să fim amendaţi, deşi le-am explicat că avem nevoie de insulină pentru tatăl meu”, spune medicul sătmărean.

Pompierii au rezolvat problema în 10 minuteDupă şase ore de aşteptare, la faţa locului au sosit pompierii cu un generator. După 10 minute, oamenii au reuşit să-şi recupereze lucrurile şi să părăsească ştrandul.Directorul tehnic al ştrandului maghiar susţine că s-au făcut demersuri pentru rezolvarea din timp a situaţiei, dar fără succes. „Am sunat la scurt timp după luarea curentului şi cei de la E-ON ne spuneau că sunt pe drum. Când am văzut că nu sosesc, am dat din nou telefoane. Am sunat de cel puţin 10-15 ori”, spune Kovacs Sandor, director tehnic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net