Salvarea lui Ionuţ e la o clinică din Turcia

Ultima actualizare:

La grădiniţă, Ionuţ Răducanu din Bucureşti nu mai merge din luna noiembrie a anului trecut. Atunci, în ziua de 9, când l-a adus acasă, bunica i-a pregătit cina: mămăliguţă cu brânză. Apoi, înainte de culcare a observat ceva ciudat la burtica lui.

Părea balonat, deşi umflătura stomăcelului era tare la atingere. A doua zi, mama, asistentă medicală de meserie, a dus băieţelul de urgenţă la Spitalul „Grigore Alexandrescu".

Analizele şi consultul au relevat un diagnostic dur: nefroblastom, adică un cancer la rinichi. Mămica nu-şi poate explica cum a apărut, căci îi repeta des analizele lui Ionuţ, tocmai de teama de a nu apărea ceva.

Băiatul a fost oprat de urgenţă, iar medicii i-au scos rinichiul drept cu tot cu tumoră. A urmat, apoi, tratamentul puternic împotriva cancerului: trei cure agresive de citostatice şi una de 3 zile.

Ultimul Computer tomograf, făcut în urmă cu o lună a ieşit foarte bine, iar medicii care îl îngrijesc pe Ionuţ i-au spus mamei că băiatul va trebui să facă nişte cure de radioterapie pentru a fi siguri că parşivul cancer nu va reveni în trupul său.

Din păcate, în România nu există aparatura necesară pentru copii, iar singura alternativă ar fi la una din clinicile din Turcia.

Am trimis actele medicale ale copilului la două spitale turceşti şi de la ambele am primit un prim răspuns despre preţul procedurii de radioterapie: circa 15.000 de euro. Clinica American Hospital ne-a cerut date suplimentare şi aşteptăm răspunsul.

Evident, părinţii nu au aceşti bani, mulţi pentru posibilităţile lor materiale, de aceea rugăm pe oricine poate să depună (oricât de puţin) pe numele lui Ionuţ Răducanu în contul RO09 RNCB0286001133100 003, deschis de Fundaţia Adevărul la BCR, sucursala Tunari. Împreună putem salva acest băieţel!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net