Salam de biscuiţi - Michnovici Rodica

Ultima actualizare:

Mod de preparare pentru 12 porţii:

Se zdrobesc biscuiţii cu mâna până obţineţi bucăţele mici şi se amestecă cu nucă şi rahat tăiate bucăţi mici;

Într-o crăticioară se pune 60 ml lapte şi zahărul şi se fierbe până se face un sirop legat (cca 1 minut după ce începe să facă spumă siropul).

Se adaugă untul şi se amestecă până se topeşte;

Se adaugă cacao dizolvată în 60 ml lapte. Se adaugă esenţa de rom şi se lasă să dea un clocot.

Treptat se toarnă siropul peste biscuiţi, amestecând din când în când până se leagă biscuiţii şi se înmoaie un pic.

Pe o folie de plastic se presară puţină cacao şi se pune compozitia, apoi se rulează strâns sub formă de rulou. Se dă la frigider câteva ore, apoi se taie felii şi se serveşte.

Poftă bună!

Mai citeşte:

Salam de biscuiţi

Profiterol

Deliciu ciocolatos

Pătrăţele de migdale şi ciocolată amăruie

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net