Şaizeci de gospodării inundate în judeţul Hunedoara

Ultima actualizare:

    Inundaţiile au devenit o ameninţare constantă în România, indiferent de anotimp.
Inundaţiile au devenit o ameninţare constantă în România, indiferent de anotimp.

Şaizeci de gospodării şi 165 de hectare de teren, din mai multe comune aflate în nordul judeţului Hunedoara, au fost afectate, joi, de revărsarea apelor râului Crişul Alb, cele mai mari pagube fiind consemnate în localitatea Crişcior, informează Agerpres.

Râul Crişul Alb a depăşit cota de pericol cu 52 de centimetri, în zona comunei Crişcior, debitul crescând din cauza precipitaţiilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi.

"S-au înregistrat revărsări ale râului Crişul Alb, care au afectat, în special, comuna Crişcior şi satele aparţinătoare. De asemenea, s-au înregistrat revărsări ale văii Obârşia, care a afectat satele Tomeşti şi Târnava, din comuna Vaţa de Jos. Au mai fost afectate două drumuri judeţene de pe raza comuna Buceş", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, lt. Anemona Doda.

Cea mai gravă situaţie a fost consemnată în localitatea Crişcior, unde 15 locuinţe şi 41 de gospodării au fost inundate. Tot aici au fost acoperite de ape 60 de hectare de teren.

Apele Crişului Alb au mai afectat trei gospodării din localitatea Tomeşti şi o curte din satul Blăjeni. De asemenea, râul a ieşit din matcă şi a inundat suprafeţe de teren cuprinse între 5 şi 40 de hectare în localităţile Baia de Criş, Rişca, Ţebea, Lunca, Cărăstău, Blăjeni, Vaţa de Jos, Tomeşti şi Criş.

DN 74 a fost afectat pe o porţiune de un kilometru în localitatea Crişcior, iar alte drumuri judeţene au avut de suferit pe diverse sectoare în Tomeşti, Buceş, Stănija.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net