Să scăpăm de accidente cu primul simulator de bicicletă

Citeste tot despre: 

În condiţiile numărului mare de accidente rutiere în care sunt implicaţi biciclişti, compania japoneză Honda a dezvoltat un simulator care ne învaţă să mergem bine şi corect pe două roţi.

Până acum aveam simulatoare pe computer pentru avioane, maşini, ambarcaţiuni, însă nu exista şi unul pentru biciclete. Honda Bicycle Simulator vine să rezolve acest neajuns.

Oricine poate învăţa să se deplaseze respectând regulile de circulaţie, datorită unor cursuri speciale cum ar fi „Să mergem la şcoală", „Să mergem la magazin" etc. După efectuarea simulării, traseul poate fi revăzut din mai multe puncte de observaţie şi evaluat corespunzător.

Sistemul este echipat cu monitoare, în faţă şi în spate, pentru a vizualiza drumul de parcurs şi traficul, şi cu senzori ce detectează mişcările făcute de ciclist.

Honda Bicycle Simulator are lungimea de 2,27 metri, înălţimea de 1,4 metri, lăţimea de 99 de centimentri şi cântăreşte 88 de kilograme.

Honda vinde simulatoare de motocicletă din 1996, pentru maşină din 2001, iar cele pentru bicicletă vor fi disponibile din noiembrie, prin comandă specială. Compania nu a făcut publice, deocamdată, preţurile de vânzare.

Aşteptăm cu interes şi simulatorul pentru scuterele românilor, care ar avea astfel ocazia de a experimenta zgomotul deranjant creat de acestea numai în propria casă.

Simulatorul ar trebui să ne scutească de evenimente neplăcute în trafic

Monitorul din spate permite vizualizarea maşinilor care intră în depăşire

Loading...