«S-a sinucis ca să nu se chinuie sub apă»

Ultima actualizare:
A fost condus, ieri,  pe ultimul drum
A fost condus, ieri, pe ultimul drum

Descoperirea trupului neînsufleţit al lui Cătălin Ispas (26 de ani), dispărut în epava navei Medy împreună cu colegul său, Cristian Zarafu (38 de ani) la 9 septembrie, aduce mai multe semne de întrebare decât răspunsuri în anchetă.

Un specialist în scufundări crede că scafandrii au rămas captivi în sala maşini a navei Medy.

Cristian Zarafu a murit primul, rămânând fără aer, iar Cătălin Ispas s-ar fi deconectat de la furtunul cu aer. Anchetatorii nu îşi pot explica de ce, pentru că în cele două butelii de gaz mai erau 20 de bari de aer, suficient pentru a ieşi la suprafaţă.

Cătălin Gheorghe (41 de ani), scafandru în cadrul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti în Marea Neagră crede că scafandrii au descoperit o deschizătură mică prin care probabil s-au strecurat, au pătruns în sala maşini, iar acolo s-ar fi petrecut tragedia.

„Eu cred că au rămas fără lumină şi nu au mai găsit ieşirea. Vă imaginaţi ce au trăit! E ca într-o încăpere pe care o cunoşti, dar e cufundată în întuneric, iar cineva ţi-a mutat mobilierul. Zarafu a murit primul", e de părere Gheorghe.

Specialistul spune că aceasta e singura explicaţie pentru aerul găsit în buteliile lui Ispas: „Şi-au dat aer unul de la celălalt, dar, în cele din urmă, Cristian a murit, iar Cătălin, ştiind ce-l aşteaptă, a preferat o moarte rapidă".

9 septembrie 2010

Cătălin Ispas a dispărut în timp ce efectua, împreună cu un coleg, o misiune lângă epava navei Medy, scufundată la 1 septembrie. Cei doi făceau scufundări, dar nu au mai ieşit la suprafaţă. Trupul lui Cristian Zarafu încă nu a fost găsit.

A fost condus, ieri, pe ultimul drum

Zeci de foşti colegi îmbrăcaţi în uniforme au venit, ieri, la biserica din Eforie Nord, pentru a-şi onora colegul care şi-a găsit sfârşitul în adâncurile mării. Lor li s-au alăturat, pe lângă membrii familiei, zeci de oameni impresionaţi de sfârşitul tânărului.


    A fost condus, ieri,  pe ultimul drum
A fost condus, ieri, pe ultimul drum

Soţia sa, Andreea, a rămas pe toată durata ceremoniei religioase lângă sicriu. Acolo au stat şi mama lui Cătălin Ispas şi sora sa, Adriana. Când pompierii au luat sicriul pe umeri ca să-l scoată din biserică, sora scafandrului a leşinat, fiind scoasă afară pe braţe şi dusă la Ambulanţă pentru a primi ajutor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net