S-a găsit cutia neagră a elicopterului prăbuşit la Fundata. Prima ipoteză: eroarea umană

Ultima actualizare:

    Elicopterul militar israelian s-a prăbuşit, luni după-amiază, în masivul Bucegi, în zona localităţii braşovene Fundata
Elicopterul militar israelian s-a prăbuşit, luni după-amiază, în masivul Bucegi, în zona localităţii braşovene Fundata

Cutia neagră, găsită în noaptea de marţi spre miercuri la locul accidentului elicopterului israelian în România, a fost transferată în Israel pentru a fi analizată.

Oficial însă, forţele aeriene susţin că iau în considerare toate posibilăţile, inclusiv ca elicopterul CH-53 Sikorsky să fi întâmpinat o problemă tehnică.

Totuşi, decizia comandantului forţelor aeriene, general-maiorul Ido Nechushtan, de a nu consemna la sol elicopterele CH-53, o decizie obişnuită atunci când se presupune că o aeronavă s-a prăbuşit din motive tehnice, sugerează că cea mai probabilă cauză este o eroare umană.

     Mai citeşte:            Pilotul român, mort în accidentul de elicopter, de luni, a lăsat în urmă o soţie însărcinată            Echipă israeliană, trimisă în România să investigheze prăbuşirea elicopterului            Un elicopter militar s-a prăbuşit în judeţul Braşov

Nechushtan l-a desemnat de generaul de brigadă în rezervă Shlomo Mashiach, un experimentat pilot de elicopter, să conducă investigaţia, din echipă făcând parte inclusiv membri ai unităţii de investigaţii a forţelor aeriene.

Potrivit surse israeliene citate de Haaretz, echipajul era format din oameni cu experientă în domeniul aviaţiei, câţiva dintre ei pilotând de mai bine de 20 de ani tipul de aeronavă care s-a prăbuşit, luni, în Munţii Bucegi. Totodată, aceleaşi surse din forţele aeriene confirmă faptul că vizibilitatea redusă poate cauza astfel de accidente grav.

Publicaţia Jerusalem Post relata, în ediţia electronică de marţi, că elicopterul armatei israeliene ar fi intrat într-un nor înainte de a se prăbuşi. Aceste informaţii vin de la căpitanul altui elicopter care zbura împreună cu cel implicat în accident. Căpitanul primului elicopter le-a spus anchetatorilor armatei israeliene că a dat instrucţiuni celui de-al doilea să se distanţeze, pentru a evita o coliziune. Ulterior, cel de-al doilea elicopter a lovit un munte.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net