S-a angajat! Bonă, cameristă, ospătăriţă

Ultima actualizare:

De acest lucru mi-am dat seama după ce am testat oferta de joburi pentru tineri, pusă la bătaie de angajatorii de peste hotare la Bursa Locurilor de Muncă.

La standul nemţilor am fost întâmpinată de o doamnă cât se poate de amabilă. I-am spus că sunt licenţiată în jurnalism şi comunicare şi că m-ar interesa ceva în domeniu.

"Din păcate, nu-ţi putem oferi decât un job de ospătar sau bucătar, dacă ai ceva cunoştinţe de gastronomie. Salariul e bunicel: 1.000 de euro pe lună, bani pe care nu-i primeşti în ţara ta", încearcă femeia să mă convingă. Îi mulţumesc pentru ofertă şi-mi încerc norocul la norvegieni.

Le pun un CV "beton" pe masă şi aştept reacţiile. "Din păcate, nu te putem angaja decât în domeniul hotelier. Avem nevoie de cameriste, dar să ştii că salariul e bunicel: 56 de euro pe săptămână", îmi spune cea care făcea recrutarea pentru Norvegia.

Nici englezii nu s-au arătat impresionaţi de rezultatele mele la învăţătură. Aveau nevoie de tineri care să le ţină copiii sau să le culeagă fructele şi legumele. La fel ca mine, toţi absolvenţii de facultate au plecat de la Bursă cu un gust amar. E clar că străinii ne vor doar pentru munca de jos.

Bonă - 65 lire

Englezoaica mi-a oferit 65 de lire pe săptămână ca să lucrez ca bonă. Mâncarea şi cazarea erau incluse.

Cameristă- 56 euro

Norvegienii mi-au oferit 56 de euro pe săptămână pentru un post de cameristă. Nu a contat că sunt licenţiată în jurnalism şi comunicare.

Ospătăriţă- 250 euro

Cu CV-ul meu, cel mai bun job pe care l-am obţinut la Bursa Locurilor de Muncă a fost cel de ospătar, în Germania. Aici mi s-au promis 250 de euro pe săptămână.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net