Ruşii vor să-şi castreze pedofilii

Ultima actualizare:

Parlamentarul Anton Belyakov a spus că o pedeapsă mai severă pentru pedofili este necesară, pentru că 97 la sută din aceştia recidivează în decurs de doi ani de la eliberarea din închisoare.

"Pedofilii sunt oameni bolnavi şi periculoşi ce nu se vor integra niciodată complet în societate şi, de aceea, scopul nostru este să protejăm oamenii sănătoşi şi copiii, ce au toată viaţa înainte", a mai spus Belyakov.

Potrivit proiectului de lege, pedofililor li s-ar administra medicamentul Depo-Provera, utilizat în mod normal pentru contracepţie, ce conţine o versiune sintetică a hormonului feminin progesteron şi care scade nivelul de testosteron, reducând apetitul sexual.

"În 2008, 1.300 de copii au fost abuzaţi sexual în mod violent şi alţi 5.233 au fost abuzaţi în mod neviolent în Rusia", a precizat Belyakov.

Conform legilor în vigoare, pedofilii ce abuzează minori sub 14 ani sunt condamnaţi la între opt şi 15 ani de închisoare, însă majoritatea sunt eliberaţi după trei-patru ani, datorită înţelegerilor între avocaţi şi procurori.

Medicamentul a fost testat şi a arătat că reduce dorinţa pedofililor de a abuza minori, însă unii experţi medicali susţin că Depo-Provera este ineficient şi că nu este un remediu. Aceştia susţin că bărbaţii care iau acest medicament sunt capabili de acte sexuale şi că administrarea acestuia poate declanşa efecte secundare, precum depresie, oboseală, diabet şi cheaguri de sânge.

Iniţiativa legislativă mai prevede închisoare pe viaţă pentru pedofilii recidivişti, dacă metoda castrării chimice se dovedeşte a fi ineficientă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net