Romario intră în politică

Ultima actualizare:

    Romario a dat-o pe politică
Romario a dat-o pe politică

Legendarul golgheter brazilian Romario da Souza Faria intră în politică, urmând să se înscrie în Partidul Socialist Brazilian (PSB) şi ar putea candida la alegerile programate anul viitor.

În vârstă de 43 ani, Romario şi-a anunţat recent revenirea în activitatea fotbalistică, la modesta echipă America din Rio de Janeiro, gruparea de suflet a tatălui său decedat, la care fostul atacant al lui FC Barcelona urmează să debuteze în cursul acestei luni.

Finala PSB din Rio de Janeiro a precizat că înscrierea lui Romario în această grupare politică urmează să fie anunţată în cursul zilei de marţi, într-un act public organizat în centrul capitalei carioca.

Campion mondial cu reprezentativa Braziliei, în 1994, Romario a avut, în ultima perioadă, mai multe probleme cu justiţia. El a fost arestat timp de o zi pentru neplata pensiei alimentare către fosta sa soţie, cu care are doi copii, fiindu-i vândut la licitaţie apartamentul de lux pe care îl deţinea, pentru plata datoriilor. Alte bunuri ale fotbalistului au fost, de asemenea, confiscate pentru achitarea unei indemizaţii către fostul antrenor Jorge Mario Lobo Zagallo, a cărui faţă a fost caricaturizată într-una din băile fostului bar al jucătorului, 'Cafe do Gol'. Romario trebuie să se prezinte, totodată, în faţa justiţiei în legătură cu presupusa legătură cu o reţea de pariuri ilegale.

Carte de vizită:

Romario de Souza Faria s-a născut la 29 ianuarie 1966 la Rio de Janeiro.

Postul pe teren: atacant

Performanţe: campion al Braziliei (Vasco - 2000), campion al Olandei (PSV - 1989, 1991, 1992), Cupa Olandei (PSV - 1989, 1990), campion al Spaniei (Barcelona - 1994), campion mondial (1994), campion al Americii (1989, 1997), cel mai bun jucător FIFA în 1994, fotbalist încadrat în top 100 FIFA

Recorduri: a marcat peste 1000 de goluri în carieră şi joacă şi la 43 de ani la America FC (liga a treia braziliană).

Alţi sportivi politicieni

Un nume important în fotbalul mondial, George Weah, s-a aruncat în lumea agitată a politicii. La 13 august 2005, fostul "Balon de Aur" a fost anunţat de Partidul Democrat din Liberia drept candidatul oficial la funcţia de preşedinte al ţării. Cu toate că era mare favorit la câştigarea fotoliului de conducător al ţării, Weah a ieşit în spatele rivalei Ellen Johnson-Sirleaf după al doilea tur de scrutin, în ciuda faptului că se impusese, nu decisiv, în primul tur. Weah a contestat alegerile, dar, ulterior, şi-a retras toate plângerile depuse.

Fostul fotbalist promisese la alegeri că va construi case ieftine, va aduce curent electric, apă potabilă şi o educaţie mai bună în multe zone sărace.

Ilie Năstase a intrat în politică în anii '90, candidând în 1996, din partea PDSR, la Primăria Bucureştiului. Fără succes. A fost învins de către Victor Ciorbea. "Pentru mine, cariera politica s-a terminat. Am fost prost odata. Acum m-am desteptat", spune Năstase după ceva ani de la momentul "Primăria".

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net