Românii, mari amatori de ceapă şi cartofi

Ultima actualizare:

Peste o treime dintre români afirmă că ceapa este principalul ingredient atât la masa de prânz, cât şi la cină, 29% preferă cartofii, iar 22% morcovii. Românii declară de asemenea că sunt amatori de carne de pui sau găină, astfel că 22% dintre mâcărurile gătite pentru prânz şi cină conţin acest tip de carne. Principalul fel de mâncare consumat de români rămâne ciorba, fie că este doar de legume sau conţine şi carne.

Clasamentul ingredientelor folosite pentru prepararea meselor de prânz şi cină nu se schimbă semnificativ la familiile cu copii. Un loc important îl ocupă, alături de cartofi, ceapă şi carne de pui, pastele făinoase.

Studiul mai arată că legumele proaspete se regăsesc în 69% din mâncărurile pentru masa de prânz sau seară, lucru care arată preocuparea românilor pentru o alimentaţie corectă. Deşi în general românii consideră că adoptă un stil de viaţă sănătos, doar 62% dintre ei servesc micul dejun,  restul sărind peste prima masă a zilei.

Studiul, care a fost efectuat la nivel naţional pe un eşantion de 800 de persoane cu vârste cuprinse înte 20 şi 64 de ani, a fost comandat de Maggi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net