Românii fac bani din furtul de cadavre

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ipoteză şoc în cazul dispariţiei trupului preşedintelui cipriot! Modul de operare al răufăcătorilor la îndepărtarea plăcii funerare a preşedintelui Tassos Papadopoulos a fost identic cu cel întâlnit la mormântul miliardarului Friedrich Karl Flick, în urmă cu un an. Astfel, s-a avansat ipoteza că o bandă de români este în spatele celor două incidente.

A doua zi după ce au constatat dispariţia rămăşiţelor pământeşti ale fostului preşedinte Papadopoulos, reprezentanţii poliţiei cipriote au luat legătura cu autorităţile din România şi Ungaria.

Interesându-se în legătură cu probele recoltate, în 2008, la cavoul miliardarului austriac Friedrich Karl Flick, anchetatorii au descoperit şocaţi că „modul de lucru al răufăcătorilor este identic".

Conform publicaţiei cipriote „Famagusta Gazette", primele indicii confirmă ipoteza că este vorba de o bandă internaţională, care s-a specializat în furtul de cadavre de personalităţi.

Banda este coordonată, din câte se pare, din România şi are ca principal obiectiv şantajarea familiilor celor decedaţi în schimbul unor sume colosale de bani.

„Este vorba de o acţiune premeditată, la care au participat cel puţin 4 oameni pentru a îndepărta placa funerară grea de aproape o tonă. Profanatorii de morminte au acţionat profesionist şi nu au lăsat nici un indiciu care să ducă la identificarea lor. Modul de lucru este similar celui din Austria", se arată în ziarul cipriot "Politis".

12 decembrie 2009. Autorităţile cipriote au fost nevoite să-l comemoreze pe fostul preşedinte Tassos Papadopoulos fără ca trupul acestuia să fie în mormânt

Surse din poliţia cipriotă, relevă însă faptul că este vorba de o bandă de români, implicată şi în furtul cadavrului miliardarului austriac. Anchetatorii ciprioţi au încercat în zadar să aducă noi probe la dosar, răscolind mormântul preşedintelui defunct. Exact ca în cazul miliardarului austriac, banda a acţionat extrem de „curat" ştergând orice indicii.

Conform experţilor criminalişti, profanatorii au operat noaptea şi au avut grijă să nu fie observaţi, asta în ciuda faptului că cimitirul beneficia de un regim de pază special.

Operaţiunea a fost una extrem de delicată, susţin poliţiştii ciprioţi, care au constatat cu stupoare că inclusiv gazonul din jurul mormântului prezidenţial, fusese tasat pentru a şterge orice urme.

În mod ciudat, pământul din jurul monumentului funerar fusese apoi greblat exemplar, în aşa fel încât să nu păstreze nici o urmă. Inclusiv placa de marmură a fost ştearsă cu atenţie de amprente.

Citeşte şiCipru cere urgent informaţii autorităţilor române despre răpirea cadavrului fostului preşedinteCadavrul liderului cipriot, furat de români?Au furat cadavrul preşedintelui!Austria: Români arestaţi pentru «răpirea» cadavrului unui miliardar

Cavoul lui Flick, din cimitirul din Velden, în sudul Austriei, a fost vandalizat în luna noiembrie a anului trecut. După un an întreg de căutări disperate, interval în care familia a oferit chiar şi o recompensă substanţioanlă celor care puteau oferi informaţii, sicriul a fost recuperat săptămâna trecută, în Ungaria.

Conform reprezentanţilor poliţiei austriece, au fost reţinute şase persoane de cetăţenie română şi ungară. Ladislau Ferencz, de 44 de ani, a fost unul dintre cei care au pus la cale lovitura şi urma să primească aproape un milion de euro în cazul în care familia ar fi plătit răscumpărarea.

Autorităţile nu aveau nici o şansă să îi prindă pe făptaşi, dacă aceştia din urmă nu luau legătura cu familia defunctului. Odată intraţi pe fir, poliţiştii austrieci şi unguri au reuşit să restrângă cercul de suspecţi.

Friedrich Karl Flick, un important om de afaceri din industria de armament, a lăsat o moştenire de peste 5 miliarde de euro familiei sale. El a decedat în 2006, la vârsta de 79 de ani.

Friedrich Karl Flicka fost înmormântat a doua oară în cadrul unei procesiuni private

image

Ladislau Ferencz, de 44 de ani, a devenit celebru după ce a furat, în luna noiembrie a anului trecut, coşciugul miliardarului austriac Friedrich Karl Flick.

Ferencz care avea dublă cetăţenie a fost ajutat de cel puţin cinci persoane pentru a da lovitura. Banda intenţiona să ceară rudelor celui decedat 6 milioane de euro.

Coşciugul recuperat recent în Ungaria a fost predat familiei, iar poliţia este pe urmele celorlalţi răufăcători. Românul arestat zilele trecute riscă între 2 şi 8 ani de închisoare pentru acuzaţiile care i se aduc.

image
image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net