Românii au stat la coadă ca să-şi arate talentul la ProTV

Ultima actualizare:

Sâmbătă dimineaţă, pe o vreme care nu te îndemna nicidecum să ieşi din casă, sute de oameni au format o coadă imensă în faţa hotelului unde a avut loc preselecţia pentru "Românii au talent". Coada, odată simbolul erei comuniste, pare să fie astăzi caracteristica producţiilor proteviste.

Sumedenie de talente

Emisiunea "Românii au talent" face parte dintr-o franciză de succes în străinătate, unde s-au lansat vedete precum Susan Boyle (video jos). Aşa că îmbulzeala de la preselecţie a reprezentat un disconfort insignifiant în comparaţie cu ţelul urmărit de cei prezenţi. Încă de la intrare, senzaţia că realitatea era pe locul secund faţă de idealurile participanţilor este cât de poate de pregnantă.

La fiecare pas dai de câte un Michael Jackson etalându-şi figurile de dans printre zeci de oameni care şi-au găsit loc pe podea. Alexandru are 11 ani şi a câştigat deja propriul public, pe hol, prin imitaţia reuşită a celebrului dans al megastarului.

"Am venit aici pentru faimă şi pentru bani", spune hotărât băieţelul care se antrenează singur, în faţa oglinzii. O copie ceva mai matură a starului îl dă pe Alexandru la o parte ca să-i arate "cum stă treaba". Prinţese, balerini, karatişti, zâne, căluşari, dansatoare, gheişe şi un câine compun tabloul principal de pe hol.

O doamnă ajunsă la o vârstă venerabilă, cu un decolteu poate prea generos şi machiată ca pentru o piesă de teatru ajustează media vârstei la faţa locului. Numai sâmbătă au fost prezentate 300 de numere şi s-au înscris peste 1.000 de participanţi, cu vârste cuprinse între 4 şi 84 de ani. Participanta în vârstă de 84 de ani a ales să cânte romanţe.

Grupuri de fetiţe care abia îşi poartă rochiile împopoţonate după ele, ajutate de părinţi sau bunici, încearcă să-şi facă loc spre sala mare de aşteptare. Ioan Gyuri Pascu este prezent şi el în mulţime, pentru fiica sa care participă alături de un grup. Unii participanţi au luat mot a mot denumirea emisiunii şi au venit îmbrăcaţi în costume populare. Însă cei mai mulţi au mizat pe nonconformism şi pe inedit.

Toţi aşteaptă să audă cifra magică rostită în microfon. Să se pregătească "5.509, 5.510, 5.511". "Parcă suntem la Auschwitz", a spus o bunică sătulă deja de aşteptare.

Fiecare participant oferă o mostră din actul său "artistic" în faţa camerei de filmat, în mijlocul publicului, urmând ca după aceea să se prezinte pe scenă, în faţa echipei de producţie, condusă de producătorul Mona Segal. Urmează ca la 22 şi 23 decembrie cei selectaţi să evolueze în faţa juriului compus din Andi Moisescu, Andra şi Mihai Petre, la Opera Naţională din Bucureşti.

Pavel Bartoş şi Smiley (foto jos) sunt prezentatorii show-ului, iar ei, ca şi publicul, nu au voie în sala de preselecţie, urmând să vadă odată cu spectatorii românii talentaţi.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net