Românii ar putea primi pensie şi în Canada

Citeste tot despre: 

Sunteţi pensionat şi aveţi o problemă? Reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii răspund, prin intermediul ziarului, întrebărilor dv. Ne puteţi trimite întrebările dv. la adresa str. Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2.

Marius Mihai: Am lucrat ca profesor în România 11 ani. Am părăsit ţara în urmă cu 19 ani şi m-am stabilit în Canada, iar aici sunt tot cadru didactic. Pot beneficia de pensie pentru anii lucraţi în România?

CNPAS: În data de 1 iunie 2010 a fost semnat la Bucureşti, Acordul Administrativ între Guvernul României şi cel al Canadei pentru aplicarea Acordului în domeniul securităţii sociale între România şi Canada.

Până la publicarea normelor de aplicare ale acordului, nu putem formula un răspuns punctual. Vă informăm, însă, că potrivit legislaţiei în materie de pensii din România, respectiv Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii, puteţi solicita acordarea drepturilor de pensie pentru limită de vârstă la împlinirea a 65 de ani.

S-a semnat un acord cu această ţară

Neculai Iordache: Sunt născut în 27.09.1946 şi pensionar pentru limită de vârstă, întrucât am lucrat toată perioada în grupa a-II-a, în regim de lucru de zece ore, plus sâmbetele şi duminicile.

La calcularea pensiei nu s-a luat în calcul regimul de lucru şi nici orele suplimentare lucrate. Vă rog să-mi spuneţi dacă este legal.

CNPAS: Vă rugăm să ne comunicaţi pe adresa Casei Naţionale de Pensii, strada Latină, nr.8, sector 2, numărul de dosar şi casa de pensii de la care primiţi pensia, pentru a putea vedea exact documentele dv. de pensionare.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1